Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Duurzaam datacenter van HostSlim: ook ‘made in Lelystad’

Geplaatst: 16-10-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, heeft een bezoek gebracht aan het in de mediatoren aan de Oostvaardersdijk gevestigde datacenter van HostSlim. Het bezoek past in de reeks werkbezoeken van de wethouder aan Lelystadse ondernemingen.

Goed beeld

Van elk bezoek wordt verslag gedaan in de FlevoPost onder de noemer ‘Made in Lelystad’. Zo maakt niet alleen de wethouder, maar ook de inwoner van Lelystad en lezer van het huis-aan-huisblad kennis met bedrijven die Lelystad als vestigingsplaats en uitvalsbasis voor hun bedrijfsactiviteiten hebben gekozen. Alle bedrijfsbezoeken samen geven een goed beeld van het rijk geschakeerde en ondernemende bedrijfsleven in Lelystad. De serie loopt al vanaf 2016.

Fundament van digitale economie

"Datacenters zijn het fundament van onze digitale economie," zegt Ralph Karseboom die samen met vader Frank het datecenter runt. "Online communicatie neemt een steeds grotere vlucht. We werken steeds meer vanuit huis, op plekken onderweg of in de Cloud. Daarvoor hebben we steeds meer ruimte nodig."

Compliment

Wethouder Janneke Sparreboom complimenteert vader en zoon Karseboom met de gekozen locatie voor hun bedrijf: "Jullie hebben overduidelijk de mooiste en voor een datacenter meest uitgelezen plek van Lelystad." Zij prijst het energiezuinige karakter van het datacenter. "Jullie zijn erin geslaagd om een duurzaam datacenter te realiseren, iets waar duidelijk behoefte aan is."

Lees het op 16 oktober 2019 in de FlevoPost gepubliceerde verhaal