Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lelystad steekt stakende leerkrachten hart onder de riem

Geplaatst: 6-11-2019

Een groot deel van de Lelystadse leerkrachten doet mee aan de landelijke onderwijsstaking. Veel leerkrachten verzamelden zich op woensdagochtend 6 november 2019 op het Stadhuisplein van Lelystad. Wethouder Peter Schot sprak namens het college de menigte bemoedigend toe.

Veel waardering

Het college van Lelystad heeft veel waardering voor het werk van onderwijsgevenden in Lelystad. Het is belangrijk, maar ook zwaar werk en het vraagt veel energie. Het is belangrijk dat het aantrekkelijk is en blijft om leerkracht te zijn. Daar hoort een passend salaris bij en verlichting van de werkdruk door voldoende personeel. De werkdruk voor de leerkrachten is hoog.

Acties om lerarentekort aan te pakken

De gemeente onderneemt samen met de scholen acties om het lerarentekort – dat er inmiddels is en waarvan de verwachting is dat het nog meer toeneemt – aan te pakken. Zo heeft de gemeente Lelystad met alle schoolbesturen in juni een meeloopdag georganiseerd voor mensen die interesse hebben in het vak leerkracht en zet de gemeente onder andere in op het faciliteren van zij-instromers. Leerkrachten spelen een grote rol in de ontwikkeling van de toekomstige volwassenen van Lelystad.