Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Voorbereiding herinrichting De Promesse en Waagpassage van start

Geplaatst: 22-9-2018

De komende periode gaan de werkzaamheden voor het verfraaien van de openbare ruimte in De Promesse en Waagpassage van start. Deze week vinden de voorbereidingen plaats met het verleggen van de gasleiding. Dit is nodig voor de aanleg van de fonteintjes. De aannemer start in oktober en is naar verwachting eind maart 2019 klaar. In de periode van 15 november tot begin januari wordt in verband met de eindejaarsinkopen niet gewerkt. De herinrichting van De Promesse en Waagpassage is een stap in de verdere ontwikkeling van het Stadshart, zoals verwoord in het rapport ‘Lelystad: op weg naar een levendig Stadshart’ en toegelicht in een informatiebijeenkomst eerder dit jaar.

Fietsvrij winkelgebied

Bij de herinrichting van De Promesse en Waagpassage hoort een fietsvrij winkelgebied. Dit wordt onder andere gerealiseerd door van het gebied een voetgangerszone te maken. De fietsvoorzieningen in het midden van De Promesse worden daarom verplaatst. Deze rekken worden bijgeplaatst in de Dukaatpassage (vanaf de New Yorker) en de Waagpassage. De Promesse krijgt verder een groener karakter, er komt een waterpartij en er komen nieuwe zitelementen. De huidige bankjes worden verplaatst naar het Stationsplein.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en woningen bereikbaar. Ondernemers en bewoners worden na de voorbereidende werkzaamheden door de aannemer verder geïnformeerd over de werkzaamheden en de planning. Vrachtwagens en koeriersbusjes die via de voordeur winkels bevoorraden passen niet in een gastvrij, prettig en veilig winkelgebied, maar zijn wel belangrijk voor de winkelier. Bevoorrading zal tijdens en na de herinrichting dan ook gaan plaatsvinden via de daarvoor bedoelde bevoorradingshoven aan de achterkant van de winkels. Met de winkeliers zijn hierover afspraken gemaakt.

Bouwen aan een levendiger Stadshart

Het verfraaien van De Promesse en Waagpassage is onderdeel van het plan en de ambitie van de gemeente om het Stadshart compacter, levendiger en groener te maken. De vergroening van de openbare ruimte, de ontwikkeling van het Theaterkwartier en de realisatie van woningen in Parkwijk maken hier onderdeel van uit.