Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Veel inzendingen en talent bij Nederlands Filmfestival voor Scholieren

Geplaatst: 25-9-2018

Wethouder cultuur Peter Schot verrichtte maandag 24 september de opening voor alweer de veertiende editie van het Nederlands Filmfestival voor Scholieren (NFFS). Zoals gebruikelijk ook dit jaar weer in het Agora Theater. Er konden prijzen worden gewonnen in verschillende categorieën. Maar liefst zes inzendingen uit Lelystad wonnen een prijs.

Deskundige jury

Meer dan 200 films zijn er dit jaar ingezonden. Een deskundige jury, met onder andere actrice Aiko Beemsterboer, actrice Iris Amber en regisseur Beer ten Kate had zich over de inzendingen gebogen. Op de gala-avond werden de winnaars in de categorieën fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt.

Veel Lelystads talent

Dit jaar viel ook veel Lelystads talent in de prijzen. In de categorie ‘1 minuut bovenbouw’ won ‘Beautiful Live’ van de SGL de eerste, ‘Anders’ van De Rietlanden de tweede en ‘Alone’ van de SGL de derde prijs. ‘The Planet Boy’ van De Rietlanden won de tweede prijs in de categorie ‘Animatie’, in de categorie ‘Videoclip’ sleepte ’02:54’ van de SGL de derde prijs in de wacht en bij ‘Fictie onderbouw’ won ‘Black Out’ van De Rietlanden goud. Voor de gouden prijswinnaars wacht nu de deelname aan de Europese filmwedstrijd voor scholieren later dit jaar in Griekenland.

Over het NFFS

Op school moet je niet alleen leren lezen en schrijven met letters, maar ook met beelden. Er moeten dus veel films gemaakt worden op scholen. Het NFFS probeert dit te bereiken in het Voortgezet Onderwijs. Jaarlijks is er een festivaldag in september waar veel scholieren en hun docenten aan meedoen. Er zijn workshops en veel inspiratie en er is ook een competitie met prijzen die de weg openen naar andere festivals in Nederland, Griekenland, Ierland, Oostenrijk, Kroatië en Spanje. Kijk voor meer informatie op www.nffs.nl.