Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Samenloop voor Hoop

Geplaatst: 25-9-2018

Van zaterdag 22 tot zondag 23 september vond de eerste Lelystadse Samenloop voor Hoop plaats. Deze eerste Samenloop in Lelystad, waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang rondjes over de atletiekbaan lopen, leverde 17.220,68 euro op. Burgemeester Ina Adema mocht de symbolische cheque zondagmiddag aan de organisatie overhandigen. Het ingezamelde geld is bestemd voor de strijd tegen kanker.

Tweejaarlijks evenement

De Samenloop voor Hoop is een tweejaarlijks evenement en wordt in meer plaatsen in Nederland gehouden. Dit jaar vond de Samenloop voor Hoop voor het eerst ook in Lelystad plaats. Op de atletiekbaan van AV Spirit liepen verschillende teams, waaronder ook een team van gemeente Lelystad, 24 uur lang rondjes als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De teamleden wisselden elkaar daarbij regelmatig af.

KWF Kankerbestrijding

Daarnaast waren er diverse optredens en verschillende ceremonies en natuurlijk allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelden voor wetenschappelijk kankeronderzoek.  Burgemeester Ina Adema verrichtte de opening en liep zelf ook een aantal rondjes mee. Op zondag mocht zij een symbolische cheque met het ingezamelde bedrag, 17.220,68 euro voor KWF Kankerbestrijding, aan de organisatie overhandigen.