Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Proof of Concept-fonds geopend

Geplaatst: 28-9-2018

Vrijdag 28 september 2018 is het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland geopend. Daarnaast werd ook de voucherregeling voor ondernemers gelanceerd. Flevolandse ondernemers willen groeien. Financiering is daarvoor een belangrijke voorwaarde, waarop ondernemers soms vastlopen. Met het nieuwe fonds springt provincie Flevoland in dat gat en lost het een probleem op.

Toetsen op haalbaarheid

In het fonds zit 13,3 miljoen euro. Daarmee kunnen ondernemers hun innovaties en plannen toetsen op haalbaarheid. Het stimuleren van innovatie is essentieel voor de bevordering van economische groei in Flevoland. De miljoenen zijn beschikbaar gesteld door de provincie Flevoland, de Rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie. Het fonds wordt beheerd door Flevoland Capital. Ook Lelystadse ondernemers kunnen profiteren van het fonds.

Flevoland Capital

Met de openstelling van het PoC-fonds gaan er voor ondernemers in Flevoland veel deuren open. Die naar kapitaal, maar ook naar kennis en expertise. Flevoland Capital is al jaren actief als fondsbeheerder met als doel Flevoland te laten floreren. Directeur Ger de Bruin: "Nu kunnen we verder investeren in het verstevigen van ons ecosysteem voor ondernemers, daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij. We roepen ondernemers dan ook op om zich bij ons aan te melden met hun plannen via de website van het fonds."

Voucherregeling

Tegelijkertijd met het PoC-fonds werd ook de voucherregeling voor ondernemers gelanceerd. Met een voucher kunnen ondernemers kennis of onderzoek voor hun onderneming inkopen voor een bedrag van maximaal 15.000 euro. Het doel is om het voor ondernemers makkelijker te maken hun bedrijf of personeel te toetsen op groeimogelijkheden. De OMFL beheert de aanvragen voor de voucherregeling.