Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ook Lelystadse ondernemers profiteren van innovatiefonds

Geplaatst: 5-9-2018

De Flevolandse economie krijgt een stimulans van 13,3 miljoen euro. Dat geld komt beschikbaar in een nieuw fonds voor het Flevolandse midden- en kleinbedrijf, het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds). Het fonds heeft tot doel innovatie te bevorderen. De miljoenen zijn beschikbaar gesteld door de provincie Flevoland, de Rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

Toetsen op haalbaarheid

Het nieuwe 'Proof of Concept'-fonds biedt ondernemers de kans hun innovaties en plannen te toetsen op haalbaarheid. Het stimuleren van innovatie is essentieel voor de bevordering van economische groei in Flevoland, een belangrijke doelstelling van de provincie. Gedeputeerde voor economie Jan Nico Appelman: "De afgelopen jaren stond gebrek aan kapitaal daadwerkelijke innovatie in de weg. Zonde, want we hebben ontzettend veel MKB’ers met goede ideeën. Met dit fonds lossen we dus een concreet probleem op."

Breed uitdragen en toegankelijk maken

Wethouder Janneke Sparreboom van economische zaken Lelystad denkt dat ook Lelystadse ondernemers van het fonds kunnen profiteren. "We zullen ondernemend Lelystad actief wijzen op de beschikbaarheid van deze middelen. Hier is volop ruimte om te ondernemen. Deze stimuleringsregeling helpt daarbij. Het is goed om dat breed uit te dragen en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk ondernemers."

Flevoland Capital: kapitaal, raad en daad

Flevoland Capital gaat het POC fonds beheren. Ger de Bruin, directeur van Flevoland Capital, onderstreept de noodzaak van het fonds: "De zogenaamde proof-of-concept-fase is belangrijk, maar risicovol voor ondernemers. Hij of zij kijkt dan naar technische haalbaarheid en marktpotentie. Dat kost geld en tijd. Daarom kiezen we juist voor financiering van deze fase." Naast financiële steun staan de mensen van Flevoland Capital ook klaar om ondernemers te helpen met hun kennis en netwerk. Ondernemers kunnen zich met hun plannen melden via de website www.pocfondsflevoland.nl.

Officiële openstelling

Op 28 september 2018 werd het fonds officieel opengesteld tijdens het event Flevoland Groeit.