Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

HISWA te water knallend van start gegaan

Geplaatst: 5-9-2018

De 35e editie van de HISWA te water vindt dit jaar plaats in de Bataviahaven van Lelystad. Van 5 tot en met 9 september is de Bataviahaven omgetoverd tot het Walhalla voor iedere watersportliefhebber. Naast 270 nieuwe boten, waaronder 80 primeurs en een divers aanbod aan watersport gerelateerde producten worden bezoekers getrakteerd op een rijk gevuld activiteitenprogramma.

Meer exposanten

Directeur Arjen Rahusen: "De Bataviahaven Lelystad leent zich uitstekend voor ons watersportevenement. Vooral de nieuwe mogelijkheden om proefvaarten te kunnen aanbieden, de parkeermogelijkheden en de directe ligging aan het Markermeer werden bij de exposanten goed ontvangen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat we deze eerste editie in Lelystad al meer exposanten mogen verwelkomen dan afgelopen jaar in Amsterdam!"

Een knallende opening

Burgemeester Ina Adema opende op woensdag 5 september de HISWA te water met een knal! Samen met Volvo Ocean zeilster en Olympiër, Annemieke Bes de beurs opende zij het evenement op spectaculaire wijze door een kanon af te vuren dat ter beschikking werd gesteld door Museum Batavialand. Ook luidden zij een scheepsbel.

Voor ieder type watersporter

Tijdens de beurs presenteren Nederlandse en internationale jachtbouwers meer dan 270 nieuwe boten, waaronder 80 primeurs. Van sloep tot motorjacht, van Daysailer tot aan zeiljachten voor de wereldreiziger, ieder type watersporter kan zijn hart ophalen bij al het moois dat aan de steigers ligt van de Bataviahaven.

Openingstijden

De HISWA te water is van woensdag  5 t/m zondag 9 september geopend van 10.00 – 18.00 uur. Vrijdagavond geopend tot 20.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar op de website van de HISWA te water.