Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Corneel nieuwe naam van poppodium Underground

Geplaatst: 11-9-2018

'Corneel' is de nieuwe naam voor poppodium Underground. De afgelopen maanden is het Lelystadse poppodium intensief op zoek geweest naar een nieuwe naam en daarbij passend beeldmerk. Volgens het podium gaf de naam Underground bij te veel potentiële bezoekers een verkeerde eerste indruk en zat het een gastvrij imago en haar brede programmering in de weg. Vrijdag 7 september 2018 is de nieuwe naam officieel in gebruik genomen met een groots lanceringsfeest. Wethouder Peter Schot was hierbij aanwezig.

Van en voor Lelystad

Corneel wil een poppodium van en voor Lelystad zijn, waar iedereen zich welkom voelt en waar een goede sfeer hangt. Met die visie zijn de bezoekersaantallen afgelopen jaren stelselmatig gestegen en lukte het steeds vaker om grote artiesten en bekende dansfeesten naar Lelystad te halen. Daarmee spreekt het Lelystadse poppodium een steeds groter en breder publiek aan, met steeds vaker uitverkochte avonden tot gevolg. Met ‘Corneel’ heeft het poppodium de naam gevonden die aansluit op deze koers. Vernoemd naar de grondlegger van Lelystad – ingenieur Cornelis Lely – benadrukt poppodium Corneel dé muzikale thuishaven voor heel Lelystad en omstreken te zijn.

Lanceringsfeest

Corneel vierde groots de nieuwe naam tijdens een lanceringsfeest. Er was de hele avond live muziek met onder anderen een optreden van de Lelystadse Kimberly Maasdamme. Zij bereikte de halve finale van The Voice of Holland. De entree was deze avond gratis en op het podium stonden uitsluitend artiesten uit Lelystad. Het volledige programma aanbod is te vinden op www.corneel.nl.