Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Burendag extra feestelijk tintje in Wijngaard

Geplaatst: 25-9-2018

Zaterdag 22 september was het Burendag. In de Wijngaard was het die dag dubbel feest. De bewoners van hofje 32-39 en 75-90 vierden niet alleen Burendag, maar ook de opening van een speelpleintje en een natuurlijke speelplek in de hofjes. Burgemeester Ina Adema was gevraagd om bij de Burendagbijeenkomst aanwezig te zijn en beide speellocaties officieel te openen.

Speelplekken

De bewoners van het hofje hebben zich gezamenlijk ingespannen voor de speelplekken in hun buurt en vierden het resultaat op Burendag. Daarnaast waren er die dag in de Wijngaard, maar ook op andere plekken in de stad, diverse andere Burendagactiviteiten voor jong en oud. Burendag wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. De speelmogelijkheden in de Wijngaard zijn gerealiseerd vanuit ‘Mensen Maken de Buurt’.

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne Mensen Maken de Buurt ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren.

Ook een idee?

Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via nummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.