Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

24-uurs race bij outdoor Kartcentrum Lelystad

Geplaatst: 27-9-2018

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september vond bij Kartcentrum Lelystad de allereerste 24-uurs race van Nederland plaats, de Dutch 24H. Op zaterdag 22 september om 16.00 uur renden de ruim honderd ervaren en onervaren racefanaten naar de karts. Wethouder Elly van Wageningen was bij deze spectaculaire start aanwezig.

Kartspektakel

Op zondag 23 september kwam de prestigieuze race om 16.00 uur ten einde. Formula Karting ging er met de eerste prijs vandoor met een minimale voorsprong van 46 seconden op de nummer 2, VTM/De Vilder Racing. Het kartspektakel trapte af met de Kids Kart Cup, waarbij jonge kartcoureurs streden voor prachtige prijzen.

Non-stop kartplezier

"Met trots blikken wij terug op de succesvolle eerste editie van de Dutch24H Race bij ons kartcentrum. Ruim 100 kartliefhebbers genoten van het uitgebreide programma dat volledig in het teken van racen stond. Het was geweldig om te zien dat de race ook heel spannend bleef. De leider in de race had vaak maar een minimale voorsprong. Ook het kart wisselen, waarbij de teams bij elke wissel een andere kart kregen was een groot succes. Zo is het huurkartracen het eerlijkst. Het mooiste was nog het racen in de nacht, wat was dat een bijzondere ervaring. We hebben meteen besloten om de datum voor volgend jaar te plannen; 21 en 22 september volgt editie 2", aldus Christiaan Snoek, eigenaar Kartcentrum Lelystad en initiatiefnemer Dutch 24H-race.

Sterrenteam

Rob Kamphues vervolgt: “Wat was het gaaf om alle deelnemers en al het enthousiasme te zien bij de deelnemers en het publiek. Kartcentrum Lelystad steunt mijn stichting Groot Hart door een deel van de opbrengst te doneren. Zo kunnen we nog meer kinderen die leven met een ernstige hartafwijking of aandoening een onvergetelijke racedag bezorgen.”

Kartcentrum Lelystad

Kartcentrum Lelystad heeft de grootste kartschool van Nederland, is marktleider in de kartverkoop en beschikt over een in 2013 geheel vernieuwde outdoor kartbaan in Nederland ontworpen door de internationale topingenieur Franz Schreiner. Deze mooie outdoor kartbaan is 735 meter lang en zorgt voor een spannende race met uitdagende bochten en volop inhaalmogelijkheden. Kartcentrum Lelystad biedt een totaalconcept met kartmogelijkheden voor alle leeftijden, met eigen kart of met huurkarts voor zowel recreatieve als sportieve doeleinden, alsmede voor bedrijfs- en kinderfeesten. www.kartcentrumlelystad.nl