Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

‘Lelydag: Ontmoet de mensen. Ontdek de stad. Samen Leystad’

Geplaatst: 2-10-2018

Op zaterdag 29 september was het Lelydag! Sinds 2017 is de laatste zaterdag in september omgedoopt tot Lelydag en vieren we de verjaardag van de stad. Dit verjaardagsfeestje werd georganiseerd door Lelykracht, samen met en voor alle inwoners van Lelystad. Lelydag begon met een lekkere verjaardagstaart, aangesneden door wethouder cultuur Peter Schot. In de viering van de verjaardag van Lelystad kwamen drie doelstellingen van Lelykracht samen: ontmoeten, verbinden en inwoners trots laten zijn op de stad.

Verschillende activiteiten

Tijdens Lelydag werden er de hele dag door hapjes en drankjes uit de vele culturen die Lelystad rijk is geserveerd en gepresenteerd en waren er allerlei gratis toegankelijke activiteiten, waaronder Talkshows door de Stadmakerij en een door City Marketing georganiseerde citybustour om zo de stad te ontdekken.

Hangbank pimpen

Speciaal voor de Lelystadse jongeren was er het ‘hangbank pimpen’, waarbij zij van de bij jongeren geliefde hangbank in de Flevomeer Bibliotheek samen met een kunstenares een waar Instagram-kunstwerk gemaakt hebben. Ook was dé Babbelbox van Lelykracht aanwezig, hier kon iedere bezoeker iets inspreken. Alle Lelydag-activiteiten waren verdeeld over de hele bibliotheek.

Over Lelykracht

Lelykracht is een initiatief van Kubus, Sportbedrijf Lelystad, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad. Deze vier maatschappelijke organisaties hebben de handen ineengeslagen om de inwoners van Lelystad met elkaar te verbinden en van Lelystad een bruisende stad te maken. Lelykracht ontwikkelt in samenspraak met inwoners programma’s, evenementen en activiteiten om deze doelen te bereiken. Kijk voor meer informatie op www.lelykracht.nl. De beweging wordt ondersteund door VSBfonds en de gemeente Lelystad.