Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Jeugd Viswedstrijd brengt 380 euro op voor Zeekadetkorps Lelystad

Geplaatst: 30-10-2018

Ruim 40 jongens en meisjes verschenen zaterdag op de steigers van Bataviahaven voor de Jeugd Viswedstrijd. Daar vingen zij in totaal meer dan 200 vissen onder een overwegend stralende zon en een heel enkel spatje regen. Zij streden om de Wisselbokaal én de titel Jeugd Viskampioen Bataviahaven 2018. Uiteindelijk ving de 6-jarige Juul Edens met 32 vissen de felbegeerde eerste prijs. Zij ontving uit handen van wethouder John van den Heuvel een prachtige werphengel. Ze was er zelf een beetje beduusd van.

Mooie prijzentafel

Dankzij de sponsors als Toms Creek Visvijvers, Tankstation Romeo Delta en Raven Hengelsport stond er naast de Wisselbokaal een mooie prijzentafel op de deelnemers te wachten. Na Juul Edens volgde op de tweede plaats Noah Driehuis (6 jaar) en op de derde plaats Kai Clement (10 jaar). Ook prijs was het voor Zeekadetkorps Lelystad: de opbrengst van de viswedstrijd van €380,00 komt ten goede aan het korps.

Volgend jaar weer

Volgend jaar wordt de Jeugd viswedstrijd in Bataviahaven weer georganiseerd. Zoals altijd de laatste zaterdag van de herfstvakantie. Er zijn plannen om het evenement groter te maken met twee extra groepen: een groep met jeugd van 14 tot 18 jaar en een groep volwassenen.