Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Fietsverlichtingsactie voor jeugdleden voetbalvereniging sv Batavia ‘90

Geplaatst: 30-10-2018

Op 29 en 30 oktober organiseert de jeugdcommissie van voetbalvereniging Batavia ’90 samen met de afdeling Lelystad van Veilig Verkeer Nederland een fietscontrole en fietsverlichtingsactie voor de jeugdleden. Wethouder Ed Rentenaar controleerde bij de start op 29 oktober de eerste fiets en gaf een verlichtingssetje aan een van de jeugdleden.

Initiatief

De jeugdcommissie van de voetbalvereniging heeft het plan opgevat om bij hun sportvereniging een fietsverlichtingsactie met vrijwilligers en afdeling Lelystad van Veilig Verkeer Nederland te organiseren. Zij vinden dat hun verantwoording voor de kinderen niet ophoudt als zij het voetbalterrein verlaten. Zij willen ook dat de kinderen veilig thuis komen. Niet alleen de verlichting werd gecontroleerd, maar de hele fiets op eventuele mankementen. Aan de gemeente Lelystad was gevraagd om, net als bij de basisscholen, fietsverlichtingssetjes beschikbaar te stellen.

Enthousiast

Wethouder Rentenaar reageerde enthousiast toen hij over dit initiatief hoorde en wilde uiteraard meewerken aan dit mooie project: “Fietsen zonder licht is gevaarlijk. Als je gezien wordt, ben je veiliger. Zodra de klok verzet wordt en in dit seizoen de ochtend- en avondspits weer donker is, is het van levensbelang dat de fietsverlichting werkt. Veilig Verkeer afdeling Lelystad doet ieder jaar bij verschillende basisscholen de fietsverlichtingsactie en het is mooi dat ook een sportvereniging, zoals sv Batavia ’90 hier aandacht aan schenkt. We willen toch allemaal dat onze kinderen veilig met de fiets op pad gaan.”

Partners

Aan de fietsverlichtingsactie is meegewerkt door de vrijwilligers van Veilig Verkeer, Nederland afdeling Lelystad, de vrijwilligers van voetbalvereniging sv Batavia en de gemeente Lelystad. De fietsverlichtingsactie is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.