Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Feestelijke opening nieuwe locatie Kinderopvang de Roezemoes

Geplaatst: 9-10-2018

Het bekende groene noodgebouw van Kinderopvang de Roezemoes is sinds deze zomer niet meer de locatie waar de kinderen verblijven. Met hulp van de gemeente en basisschool de Horizon is er een mooi nieuw pand gerealiseerd een paar meter verderop. Na de feestelijke opening door Wethouder Elly van Wageningen was het voor jong en oud mogelijk om een kijkje te nemen. Er waren verschillende feestelijke activiteiten in het thema van natuur en gezonde voeding.

Kleinschalig en bewust

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor de Roezemoes. De visie is met de jaren veranderd van een kleinschalige peuteropvang naar een kinderopvang die zich bewust inzet voor natuurbeleving en gezonde voeding. Kleinschalig willen ze blijven, zodat flexibiliteit en kwaliteit niet verloren gaat.

Lekker veel buiten

De medewerkers hebben als missie om kinderen zoveel mogelijk buiten te laten spelen en te eten. Zelfs buiten slapen behoort tot de mogelijkheid. Kinderen komen steeds minder in aanraking met de natuur, de Roezemoes wil hier verandering in brengen. De grote tuin wordt daarom ingericht met veel groen, natuurlijke materialen en een moestuin. Ondanks dat er voor elk kind genoeg te beleven en te ontdekken is in de tuin, gaan de kinderen ook regelmatig op pad naar het Woldpark of Woldbos. Zo komen zij nog meer in contact met de natuur.

Meer informatie

Ouders zijn enthousiast over de manier van opvang waar de Roezemoes voor kiest, dit is te merken aan de toestroom van aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Roezemoes.