Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Eerstgeborene oktober krijgt bezoek van de burgemeester

Geplaatst: 29-10-2018

Burgemeester Adema bracht op donderdag 25 oktober de heer Sowdagar en mevrouw Van den Heuvel een bezoek. In het kader van de Brandpreventieweken 2018 overhandigde de burgemeester persoonlijk een geboortetas met brandveilige inhoud. De brandweer was hierbij ook aanwezig. De familie deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van zoon Kymani in Lelystad.

Landelijk worden kersverse ouders geholpen bij brandveiligheid

In oktober 2018 vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats. Dit jaar wordt extra aandacht gegeven aan de voorlichting over brandveiligheid aan kersverse ouders. Voor hen is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), dus ook bij de brandveiligheid thuis. De informatie die zij van de brandweer en gemeente ontvangen, kan helpen om de brandveiligheid in huis te vergroten.

Voorbereid zijn helpt

Bij brand geldt: goed voorbereiden, loont de moeite! Enkele tips om de brandveiligheid thuis te vergroten:

  1. Maak afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels.
  2. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo kunnen vuur en rook langer in één ruimte blijven en heb je meer kans om veilig te vluchten en te worden gered.
  3. Rookmelders werken écht. Als je slaapt, werkt jouw neus niet, maar jouw oren wel. Als je werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen, kun je bij brand tijdig worden gewaarschuwd.

Meer informatie

Met een relatief kleine inspanning kun je jouw omgeving brandveiliger maken. Op brandweer.nl/rozewolk staat meer informatie. Brandweer Flevoland helpt burgers brandwijzer te worden, aangezien brandveiligheid ieders verantwoordelijkheid is. Heb je een vraag aan brandweer Flevoland? Neem dan contact op via de mail: risicobeheersing@brandweerflevoland.nl.