Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Aan de slag in het Belevenissenbos op zaterdag 3 november 2018

Geplaatst: 29-10-2018

Op zaterdag 3 november vindt alweer de 8e editie plaats van de zwerfvuilopruimactie in het Belevenissenbos en het Zuigerplasbos. Dit jaar vindt de opruimactie tegelijk plaats met de landelijke natuurwerkdag. Van 10.00 uur tot 16.00 uur vinden tal van gratis activiteiten plaats om samen aan de slag te zijn in de natuur.

Tal van gratis activiteiten

Zo wordt er zwerfvuil opgeruimd in het Belevenissenbos en het Zuigerplasbos. Tegelijkertijd gaat Staatsbosbeheer aan de slag met lichte snoeiwerkzaamheden in het kader van de landelijke natuurwerkdag. Naast het opruimen en snoeien zijn er nog meer gratis activiteiten: broodjes bakken boven een kampvuur, een boswezen of voerhanger knutselen of een boswandeling maken onder begeleiding van vrijwilligers van IVN. Iedereen is welkom om mee te doen. Kom met vriendjes, vriendinnetjes, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, andere familieleden, buren of vrienden en werk met elkaar in de natuur om het Belevenissen- en Zuigerplasbosbos op te ruimen.

Goed om te weten

  • De zwerfvuilopruimactie vindt plaats op zaterdag 3 november 2018 van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Verzamelpunt is bij de ingang van het Belevenissenbos (Veldweg 98 in Lelystad).
  • Draag stevige schoenen en warme kleding (houd de weersvoorspellingen in de gaten).
  • Alle activiteiten zijn gratis.

Lelystad schoon, heel gewoon

Zwerfvuil is al het afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is daar bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daarvoor niet zijn bestemd. Gemeente Lelystad heeft doorlopend aandacht voor de problematiek van zwerfafval. Het staat rommelig, het is slecht voor het milieu en het opruimen kost veel geld. De opruimactie in het Belevenissenbos vindt tweemaal per jaar plaats en werpt inmiddels zijn vruchten af: de hoeveelheid zwerfafval die vrijwilligers uit het bos ophalen neemt af. Desondanks blijft er genoeg over om alsnog op te ruimen. De gemeente hoopt dan ook om zaterdag 3 november samen met bezoekers van het Belevenissenbos en het Zuigerplasbos weer een stukje schoner te maken.

Start een eigen opruimactie

Er worden regelmatig opruimacties georganiseerd in Lelystad door inwoners of door maatschappelijke organisaties. De gemeente stelt hiervoor graag het materiaal ter beschikking zoals vuilniszakken, prikstokken, hesjes en dergelijke. Inwoners die een zwerfvuilactie in hun wijk willen organiseren of zich aan willen melden als vrijwilliger voor een bestaande groep zwerfafval-rapers, sturen een e-mail naar lelystadschoon@lelystad.nl. Raadpleeg www.lelystad.nl/lelystadschoon voor meer informatie.