Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

16e Truckrun een groot succes

Geplaatst: 11-10-2018

Op zaterdag 6 oktober vond voor de 16e keer de Truckrun plaats. Jaarlijks worden op deze dag mensen met een verstandelijke- en/of fysieke beperking ontvangen en kunnen zij meerijden met een truck door Flevoland. Dit jaar reden er ongeveer 80 trucks mee. (Transport)bedrijven stellen chauffeurs en vrachtwagens beschikbaar en de organisatie is in handen van vrijwilligers van buurtcentrum De Joon. Op deze manier is deelname gratis voor de deelnemers. Wethouder Janneke Sparreboom gaf het startsein voor dit prachtige evenement.

Jongeren met beperking hadden een fantastische dag

's Morgens reden de trucks binnen op de Waddenlaan, waarna er per truck een deelnemer ingedeeld werd. Daarna begon onder luid getoeter de rondrit door Lelystad en omstreken. Na ongeveer twee uur rijden kwamen de trucks onder de muzikale begeleiding van het Lelystadse Dweilorkest ‘de Valkenier’ weer terug in het buurtcentrum, waar ter afsluiting gezamenlijk een hapje en een drankje genuttigd werd.

Maatschappelijk betrokken

Verschillende gemeentelijke beleidsdoelstellingen komen in de Truckrun samen. (Met name) kinderen met een beperking worden bereikt. Zij beleven een fantastische dag en kunnen op een leuke manier meedoen. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon, die hiermee laten zien dat met een enthousiaste groep mensen jaarlijks een prachtig evenement in Lelystad kan worden georganiseerd. Ook laat de Truckrun zien dat maatschappelijk betrokken ondernemen een groot goed is. Zonder de vrijwillige inzet van deze bedrijven zou de Truckrun niet plaats kunnen vinden.

5 oktober 2019

Chauffeurs en cliënten kunnen zich alweer opgeven voor volgend jaar, zaterdag 5 oktober 2019, door een mailtje te sturen naar dejoon@zonnet.nl. Kijk voor meer informatie ook op de facebookpagina van Truckrun de Joon.