Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Voor de laatste keer rekenen met pepernoten

Geplaatst: 30-11-2018

Dat rekenen leuk is werd woensdag 28 november wel bewezen door 120 basisschoolleerlingen. Zij kwamen bijeen op ISG Arcus om te strijden om de felbegeerde titel ‘Beste rekenaars van 2018’ op het jaarlijkse Pepernotenrekentoernooi. Dit toernooi vond dit jaar voor de tiende en laatste keer plaats en de wisselbokaal ging dan ook definitief met de winnaars mee. Wethouder Nelly den Os zette de winnaars én initiatiefnemer Harry Brinkman in het zonnetje.

Uitdagende rekenopgaven

Uiterst fanatiek stortten de leerlingen zich in groepjes op uitdagende rekenopgaven. Dit alles natuurlijk onder het genot van pepernoten en limonade.De basisschoolleerlingen waren in de ochtend op de fiets opgehaald door bovenbouwleerlingen van ISG Arcus en aan het einde van de wedstrijd ook weer teruggebracht. Zo konden de deelnemers ook alvast vragen stellen over het leven op de middelbare school: een stap die zij binnenkort gaan zetten.

De winnaars

Toen de stofwolken waren opgetrokken, bleek het team van de Optimist bestaande uit Fahri, Adnane, Amir en Najoua met 430 punten het best gescoord te hebben. Een trotse en zichtbaar ontroerde Harry Brinkman sprak de hoop uit dat het Pepernotenrekentoernooi ook op de nieuwe onderwijscampus een plek zal krijgen. ‘Maar niet meer met mij, want ik ga met pensioen.’