Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Visvergunning voor inwoners Lelystad nu 3 jaar geldig

Geplaatst: 29-11-2018

Inwoners van Lelystad mogen gratis vissen in Lelystadse wateren die in eigendom zijn van de gemeente, mits ze in het bezit zijn van een ondertekende toestemming. De toestemming wordt vanaf 2019 voor 3 jaar afgegeven. Afgelopen jaren moesten inwoners dit nog jaarlijks aanvragen.

In de nieuwe folder ‘Vissen in Lelystad’ editie 2019 t/m 2021, bevindt zich de in te vullen toestemming en informatie over het vissen in Lelystad. De nieuwe folder en toestemming zijn via de website www.lelystad.nl/visfolder beschikbaar.

Visrecht

De toestemming wordt afgegeven door degene die het visrecht bezit. Dit is meestal de eigenaar van het viswater. In Lelystad varieert dat eigendom of het beheer van het water. Niet alleen de gemeente Lelystad beheert water, maar ook Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Provincie Flevoland en het Rentambt van de Domeinen doen dat. Dat visrecht kan worden verhuurd. De wateren van de gemeente Lelystad zijn verhuurd aan Hengelsportvereniging Lelystad/Dronten.

Vergunning

De toestemming in de folder geldt alleen voor inwoners van Lelystad en is vanaf 2019 drie jaar geldig. De vergunning geldt alleen voor het vissen met één hengel op zogenaamde witvis (dus niet roofvis, zoals snoek) en dan alleen als die hengel is voorzien van aas van één van de volgende soorten: brood, deeg, aardappel, made of kaas. Gevangen vis moet direct teruggezet worden in het water. Bewoners die op een andere manier in de Lelystadse wateren willen vissen, dienen lid te zijn van Hengelsportvereniging Lelystad/Dronten. Alleen dan kan de benodigde vergunning verkregen worden.

Folder

De folder en de toestemming zijn alleen in digitale vorm beschikbaar. De toestemming moet uitgeprint en ingevuld meegenomen worden naar de waterkant. Inwoners die geen internet hebben of niet zelf kunnen printen, kunnen bij de informatiebalie in het stadhuis een geprint exemplaar afhalen.

Meer informatie

Meer informatie over vissen in Lelystad en de toestemming, kunt u vinden op: http://www.lelystad.nl/visfolder.