Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ruim 200 Lelystedelingen genoten van Verwendag Lelystadse Uitdaging

Geplaatst: 26-11-2018

Op woensdag 21 november bood de Lelystadse Uitdaging samen met het bedrijfsleven ruim 200 Lelystedelingen die geen ruimte hebben voor leuke extra’s, een Verwendag aan. Bijna 40 bedrijven en organisaties zetten zich samen met vrijwilligers in om deze inwoners een leuke, zorgeloze en ontspannen dag te bezorgen. Wethouder John van den Heuvel was aanwezig en verrichtte de verloting.

Uitdaging XXL; Verwendag 2018

Een grote groep inwoners van Lelystad heeft moeite met rondkomen. Voor hen is het lastig om in de basisbehoeften te voorzien en is er geen ruimte voor leuke extra’s. Tijdens de Verwendag werd deze groep in het zonnetje gezet.
Tijdens het event kon men verwend worden met o.a. een nieuw kapsel, make-up, een manicure of een heerlijke massage. Ook was er gedacht aan entertainment en activiteiten, zoals diverse leuke workshops, een kindertheater en een optreden van zanger Roy Oostweegel. Uiteraard werd er ook aan de inwendige mens gedacht en waren er volop hapjes en drankjes.

Verloting

Om deze dag compleet te maken was er een verloting met prachtige prijzen. Bijvoorbeeld een gloednieuwe fiets beschikbaar gesteld door Heynen Systems, een kinderfeestje bij KFC, een theatervoorstelling in het Agora theater, een beautybehandeling bij Aestas, een high tea bij Hajé in het Natuurpark of een diner voor twee bij restaurant Applaus. Of wat dacht je van een kinderfeestje op Lelystad Airport, een unieke beleving. Het bedrijfsleven uit Lelystad heeft massaal gehoor gegeven aan de oproep om cadeau’s beschikbaar te stellen, niemand ging met lege handen naar huis. Er waren meer dan 250 prijzen beschikbaar gesteld. Een fantastisch gebaar en het laat zien hoe betrokken het bedrijfsleven is bij Lelystad.

VIP-avond Groene Sluis

Om 18:00 stond de bus klaar om iedereen naar de VIP-avond in de Groene Sluis te brengen. Ieder huishouden kreeg €10,- shoptegoed en 25% korting op kleding om, bijvoorbeeld zo vlak voor kerst, voordelig kerstinkopen te doen. Voor de liefhebber was er een make-over en stonden er stylisten en visagisten klaar om een advies te geven en om de gasten om te toveren tot een echte ster. Er waren professionele fotografen aanwezig om mooie foto’s te maken.

De Lelystadse Uitdaging helpt mensen vooruit

De Lelystadse Uitdaging organiseert dit evenement om zo aandacht te vragen voor het thema Armoede. Voor mensen die structureel in een situatie van armoede leven, is vooral het gevoel niet mee te kunnen doen aan het gewone leven een grote last om te dragen. Tijdens het Uitdaging XXL event willen we daar aandacht aan schenken door Lelystedelingen een dag vol ontspanning te bieden.

Met dank aan het bedrijfsleven

De Lelystadse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat zich graag inzet voor de maatschappij. Zij zijn de uitdaging aangegaan om een Verwendag te organiseren. Matchgroepleden Dennis Geerlings van Topfit en Huong Nguyen van de VN Apotheek namen deel aan het projectteam. Daarnaast hebben alle betrokken bedrijven van de Lelystadse Uitdaging hun netwerk opgeroepen om een aanbod te doen. Dennis Geerlings: “Het heeft nogal wat in de voorbereiding gevraagd, maar dat is het volledig waard geweest. Ik ben zeer dankbaar om alle deelnemers zo enthousiast naar huis te zien gaan”. Huong Nguyen: “Ik zet mij graag in om mensen een zorgeloze dag met plezier te kunnen bieden”.

De organisatie

Bij de organisatie van dit evenement zijn stichtingen betrokken die met de gekozen doelgroep werken en daar kennis en ervaring mee hebben. De lokale partners zijn Welzijn Lelystad, Gemeente Lelystad en Stichting IDO. Via deze partners bereiken ze de gezinnen en individuen die deze dag goed kunnen gebruiken. “Het is prachtig om hierin samen te werken met het Lelystadse bedrijfsleven. De grootste straf van armoede is vaak dat je het gevoel hebt erbuiten te staan, het gevoel dat je niet mee doet. Tijdens de verwendag is dat anders. Dan zijn er opeens dingen wél mogelijk. Gewoon eens op een terrasje zitten bijvoorbeeld, of met plezier naar de kapper gaan. Dat zoveel mensen zich ervoor inzetten om dat mogelijk te maken, is een heel mooi cadeau.” Veerle Rooze, directeur Stichting IDO Lelystad.