Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwe groep Politiekids van start!

Geplaatst: 19-11-2018

Het zesde project van de Politiekids is van start gegaan. Maar liefst 24 kinderen zijn afgelopen woensdag 14 november beëdigd in het stadhuis en gestart met het opleidingsprogramma. De komende vijf maanden gaan zij intensief aan de slag met het programma, dat is samengesteld door Stichting Welzijn Lelystad, de politie, het Sportbedrijf, Bureau Wings en de gemeente Lelystad. Het programma eindigt in april 2019 met de uitreiking van het Politiekids diploma.

Beëdiging

De kinderen zijn afkomstig van de basisscholen SBO de Vogelveste, Laetare, De Ichthus en De Vuurtoren. Zij werden in de raadzaal van het stadhuis van Lelystad toegesproken door de burgemeester. Hierna vond de beëdiging plaats door de wijkagent en riepen de kinderen gezamenlijk het officiële ‘Ja, dat beloof ik’.

Succesvolle trajecten

Alle trajecten tot nu toe zijn zeer succesvol verlopen en het aantal uitvallers is gering. De belangstelling voor Politiekids is groot. Naast het uitgebreide trainingsprogramma worden de kinderen onder begeleiding van een agent ingezet bij allerlei evenementen en acties van de politie. Zo kunnen zij de geleerde vaardigheden en kennis in de praktijk toepassen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verstrekken van informatie aan bewoners en aan verkeersdeelnemers. Op deze manier worden de Politiekids zich ook meer bewust van hun eigen gedrag. Na 6 maanden vindt er een vervolg-training plaats om alle opgedane kennis weer op te frissen.

Politiekids wordt mogelijk gemaakt door Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn van harte welkom. Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar, bewonersconsulent of de opbouwwerker via nummer 14 0320.

Meer informatie

Op de website www.mensenmakendebuurt.nl is meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad. Hier kan ook een idee ingediend worden.