Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Kinderwijkraad Zuiderzeewijk geïnstalleerd

Geplaatst: 27-11-2018

Donderdagmiddag 22 november is in het Wijkcentrum Zuiderzeewijk de kinderwijkraad 2018-2019 officieel geïnstalleerd door wethouder John van den Heuvel. De ‘raadsleden’ zijn bovenbouwleerlingen van de basisscholen Ichthus en Vuurtoren in de Zuiderzeewijk. De kinderen kregen een bewijs van lidmaatschap, met officiële handtekening van de wethouder. Zij vormen samen de kinderwijkraad en gaan aan de slag om de door de kinderen gekozen plannen te realiseren. “Ik vind het bijzonder dat voor het vierde jaar op rij een kinderwijkraad gevormd wordt”, aldus wethouder John van den Heuvel.

Meeste stemmen gelden

De kinderen hebben samen plannen bedacht. De kinderwijkraad gaat aan de slag met de drie plannen die de meeste stemmen hebben gekregen. Dit zijn spelen voor grote kinderen, een drinkwaterpaal bij het voetbalveld en betere speel- en sportvelden. De vorige kinderwijkraad heeft in samenwerking met Resto van Harte een ‘Opa en Oma-dag’ georganiseerd en hebben de Natuurspeeltuin gerealiseerd.

Activiteiten

Onlangs hebben de kinderen democratielessen gevolgd. Hier hebben ze donderdag over verteld.
Een vaste activiteit van de kinderwijkraad is het overleg met de wijkagent. Belangrijke punten die met hem besproken worden zijn: vuurwerk, verkeer en veiligheid in de wijk. Andere activiteiten die de kinderwijkraad gaat ondernemen, zijn bezoeken aan het stadhuis, de Tweede Kamer in Den Haag en aan andere kinderwijkraden.

Over de Kinderwijkraad

De kinderwijkraad komt wekelijks na schooltijd bijeen in het Wijkcentrum en gaat met de plannen aan de slag. Dit gebeurd onder begeleiding van de lokaal coördinator Mariam Stitou, begeleider Naima Trizit, welzijnswerker Lieke Veldink en hulpouders.