Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente Lelystad start campagne ‘Baanbreker’

Geplaatst: 27-11-2018

Bij veel bedrijven is het al langere tijd merkbaar; sommige vacatures zijn gemakkelijk in te vullen, anderen lastiger. Ook de gemeente Lelystad merkt dat. Vooral HBO en WO functies op het gebied van techniek, ICT en juridische functies zijn moeilijker te vervullen. Dat is de reden dat de gemeente Lelystad haar arbeidsmarktcommunicatie wil professionaliseren en meer bekendheid wil geven aan het werken bij deze mooie gemeente.

Nieuwe website

In de afgelopen periode hebben enthousiaste medewerkers meegewerkt aan de campagne die laat zien wat de gemeente nieuwe medewerkers te bieden heeft. Alle verhalen en vacatures zijn te vinden op de website www.werkenvoorlelystad.nl, die op 26 november jl. door wethouder Nelly den Os is gelanceerd.

Baanbreker

Naast de vernieuwde website en verschillende video’s, zijn er ook campagnebeelden gemaakt. Hiervoor zijn medewerkers van de gemeente Lelystad gefotografeerd op herkenbare plekken in de stad. Op die manier geven zij de stad en de gemeente een gezicht. De campagne heeft als titel ‘Baanbreker’ meegekregen. De definitie van een baanbreker is: ‘Iemand die nieuwe wegen en terreinen voor de maatschappelijke ontwikkeling, van kennis, etc. ontsluit.’ Dat zit ook in het DNA van de gemeente Lelystad: nieuwe wegen ontdekken, pionieren, hart hebben voor de stad en daar je bijdrage aan willen leveren.

Uitdagende functies

De komende periode zijn er uitdagende functies bij de gemeente, zo zoekt de gemeente onder andere voor meerdere teams een teamleider.