Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente Lelystad klaar voor de winter

Geplaatst: 15-11-2018

Wethouder Nelly den Os heeft woensdag 14 november 2018 de aftrap van het gladheidbestrijdingsseizoen verricht. Dit betekent dat de aannemer van de gemeente Lelystad tot 15 april 2019 24/7 met tien strooiwagens paraat staat om de wegen en fietspaden tijdens de winter begaanbaar en veilig te houden. Afgelopen periode zijn de strooiroutes ingereden, heeft het materieel groot onderhoud gehad en is er gezorgd voor voldoende strooizout. Kortom, de gemeente is klaar voor de winter.

200 ton zout

In de wintermaanden kan gladheid voor de nodige overlast zorgen en gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente Lelystad is wegbeheerder en zorgt ervoor dat de wegen en fietspaden die in haar beheer zijn, goed en veilig begaanbaar blijven tijdens de winterperiode. Op de werf ligt 200 ton zout klaar om de gladheid in de gemeente Lelystad te bestrijden en dit wordt steeds aangevuld in de winter.

Waar strooit de gemeente?

De gemeente doet haar best om te zorgen voor begaanbare wegen en fietspaden, daarom bestrijdt de gemeente gladheid op de zogenaamde hoofdwegen.

Extra oplettendheid

Niet alle wegen worden gestrooid en de strooiroutes worden niet gelijktijdig gestrooid. De gemeente roept weggebruikers daarom op om tijdens de wintermaanden extra alert te zijn. Houd tijdens de wintermaanden de verkeersinformatie extra in de gaten en houd rekening met de weersomstandigheden en pas daar uw rijstijl en snelheid op aan.

Meer informatie

Meer informatie over gladheidbestrijding en de strooiroutes van de gemeente

Via Twitter (@gladheid0320) houdt de aannemer u op de hoogte van de strooi- en overige gladheidbestrijdingsacties.