Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder bezoekt ‘tiny’ bouwplaats

Geplaatst: 9-7-2018

De Lelystadse wethouder Elly van Wageningen heeft een werkbezoek gebracht aan de bouwplaats waar de vmbo-leerlingen die deelnemen aan de wedstrijd Meesterschap in Techniek samen bouwen aan een tiny house. Mét helm, want veiligheid staat natuurlijk voorop, sprak zij met enkele leerlingen, docenten, coaches en juryleden over de voortgang van dit bijzondere project.

Trots

De leerlingen waren zichtbaar trots op hun project en hielpen elkaar, ondanks de toch ook felle strijd tussen de teams, om het tiny house af te ronden voor de finale van 11 juli. De wethouder was duidelijk onder de indruk van de gedrevenheid van de leerlingen.

Meersterschap in Techniek

Meesterschap in Techniek is een wedstrijd, voor leerlingen in het vmbo, losjes gebaseerd op het tv-programma Masterchef. In 5 teams bouwen techniek-leerlingen van ISG Arcus en de SGL in Lelystad in delen aan een fantastisch eindproduct. Tweewekelijks vindt er een jurymoment plaats. Bij de beoordeling wordt gelet op veiligheid, teamgeest, professionaliteit en natuurlijk het eindresultaat. De puntentelling wordt op www.meesterschapintechniek.nl bijgehouden.

Strijden om de titel

Naast de geweldige ervaring die de leerlingen opdoen, wordt er uiteindelijk gestreden om de Meesterschaptitel 2018 én de daarbij passende prijzen: spetterende teamuitjes voor de teams en in totaal €7000 voor de individuele winnaars, te besteden aan opleiding of carrière. Meesterschap in Techniek is een initiatief van Rotary Lelystad en Lelystad Lerende Stad in samenwerking met de gemeente, het bedrijfsleven en het voortgezet onderwijs in Lelystad. Meesterschap in Techniek wordt uitgevoerd door de Stichting Beleef Je Beroep.