Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Uitreiking eerste aanvulling op het Bijzondere Bomenboekje

Geplaatst: 6-7-2018

In 2017 vierde Lelystad haar 50 jarige bestaan. Ter gelegenheid van deze speciale gebeurtenis plantte burgemeester Ina Adema, in aanwezigheid van Stichting Bultparkcomité, de Ruiltuin en stadsbewoners, een dakplataan in het Bultpark. Deze en andere jubileumbomen zijn nu opgenomen in het Bijzondere Bomenboekje. Maandag 2 juli 2018 overhandigde ze de eerste versie van de nieuwe uitgave van het Bijzondere Bomenboekje aan één van Lelystad’s eerste bewoners.

Bijzondere bomen

Om het 50 jarige bestaan van de stad te vieren organiseerde Stichting Bultparkcomité en Ruiltuin in samenhang met de gemeente een bijeenkomst in het Bultpark om jubileumbomen te planten. Onder de planters en aanwezigen waren burgemeester Adema, jubilarissen die 50 jaar oud werden en bedrijven die 50 jaar bestonden alsmede vrijwilligers en bewoners. Sindsdien zijn er nog meer herdenkingsbomen bijgekomen. Al deze bomen voldoen aan de criteria ‘bijzondere bomen’.

Lelystad’s oudste plantster

Een jaar na deze speciale gebeurtenis zijn de bomen opgenomen in het Bijzondere Bomenboekje. Burgemeester Adema reikte het eerste exemplaar hiervan uit aan mevrouw Truus van Dooyeweert, die vorig jaar eigenhandig een boom plantte omdat ze 50 jaar in Lelystad woonde. Mevrouw Van Dooyeweert is niet alleen een bewoner van het eerste uur, maar komt zelf ook uit een telersfamilie. Beide boekjes, 'Bijzondere bomen' en de aanvulling, zijn gemaakt door Peter Kouwenhoven en Ab Strijker en zijn gratis verkrijgbaar in de ruiltuin bij het Bultpark, in het Stadhuis en in de Duurzaamheidswinkel.