Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Summer’s Cool is een leerzame vakantieweek boordevol activiteiten

Geplaatst: 30-7-2018

Afgelopen vrijdag 27 juli zat de eerste week van Summer’s Cool er alweer op en het was een daverend succes. De vakantieweek die jaarlijks door Sportbedrijf Lelystad wordt georganiseerd, blijkt voor jongens en meiden die niet op vakantie gaan een leuke en leerzame week. Tijdens de afsluitende middag gaven de kinderen onder toeziend oog van wethouder John van den Heuvel een presentatie over wat zij geleerd hebben.

Presentatie voor en door kinderen

Alle kinderen hielden vrijdagmiddag een presentatie over het thema van deze week, namelijk 100 jaar Zuiderzeewet, en wat zij allemaal gedaan en geleerd hebben. De presentatie gaven zij aan hun ouder(s), verzorger(s), broers, zussen en ook aan de wethouder. “Ook dit jaar was weer goed georganiseerd met als thema 100 jaar Zuiderzeewet. De kinderen waren blij en enthousiast. En ik heb genoten van hun presentaties. Het is mooi dat kinderen via Summer’s Cool op een leuke en leerzame manier kennis kunnen maken met sport, kunst en cultuur”, aldus wethouder John van den Heuvel.

Sport, spel en ontdekken

De eerste week was voor jongens en meiden van 7 tot en met 9 jaar en de verschillende activiteiten vonden dagelijks plaatst tussen 9.00 en 16.00 uur. Timo Hoenderboom, sportwijkwerker en projectleider van Summer’s Cool vertelt: “Voor de jongens en meiden is de eerste dag altijd het spannendst en daarom zijn we ook deze week begonnen met kennismakingsspellen, zodat ze elkaar leren kennen.” De andere activiteiten hebben vooral een educatieve en culturele insteek, waarbij bewegen en gezondheid ook een belangrijke rol spelen. “2D-animatie, sport & spel, knutselen, een speurtocht onder begeleiding van de politie en de ontdekhoek zijn enkele voorbeelden van de activiteiten van afgelopen week. Sommige activiteiten waren met de hele groep en andere activiteiten waren gesplitst. Op deze manier hebben we ook geprobeerd de kinderen volledig mee te nemen bij de verschillende activiteiten”, eindigt Timo zijn verhaal.

Samenwerking van partijen

Sportbedrijf Lelystad organiseert deze week niet alleen. “We werken samen met onze partners Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad voor de locatie. Ook sportverenigingen bieden activiteiten aan, zoals in de afgelopen week judo en voetbal”, legt Marco van de Water, hoofd Exploitatie uit. “Dankzij een bijdrage van de gemeente Lelystad en sponsoring van Albert Heijn Voorhof kunnen wij de jongens en meiden voorzien van een educatieve, leerzame en gezonde week.”