Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Rookvrij schoolplein voor OBS De Tjotter

Geplaatst: 20-7-2018

Wethouder Elly van Wageningen heeft het schoolplein van openbare basisschool De Tjotter in de Landstrekenwijk officieel rookvrij verklaard. Maandag 16 juli 2018 onthulde zij het bord 'Dit terrein is rookvrij'. Tevens overhandigde de wethouder een anti-rookbord aan leerlingen van de leerlingenraad.

Initiatief leerlingen

Daarmee is de Tjotter de eerste basisschool die haar schoolterrein rookvrij heeft gemaakt en op die manier bijdraagt aan de rookvrije generatie. Het bijzondere aan dit verhaal is dat het initiatief vanuit de leerlingenraad komt. Leerlingen hebben zelf aangegeven dat ze het schoolplein rookvrij willen maken én hebben het initiatief genomen.

Gestemd

Dit schreef de leerlingenraad van De Tjotter namens de kinderen: "Wij kwamen in de leerlingenraad erop dat we het niet fijn vonden dat mensen roken op het schoolplein en bij de fietsenrekken. Wij wilden graag een anti-rookbord. Wij gingen de gemeente bellen of ze iets voor ons konden betekenen. Ze hadden een 'potje geld' voor ons om meerdere anti-rookborden te kunnen kopen. Dus we hebben met de hele school gestemd welke we wilden. We hebben vervolgens besloten om alle twee de anti-rookborden te kopen. Dus we hebben 3 borden waar op staat ‘op weg naar een rookvrije generatie’ en 1 bord waar op staat ‘rookvrije zone namens de kinderen van de tjotter’. Maandag is de opening geweest en het was fijn dat wethouder Elly van Wageningen er was. Bij de opening was de hele school aanwezig."