Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ondernemersfonds Stadshart officieel van start

Geplaatst: 13-7-2018

Stichting Ondernemersfonds Lelystad Centrum (SOLC) en de gemeente Lelystad hebben een uitvoeringsovereenkomst getekend, die het mogelijk maakt om gezamenlijk en gecoördineerd evenementen en (marketing)activiteiten voor het Stadshart te organiseren. De ondernemers slaan op deze manier de handen ineen om te werken aan een krachtig en vitaal Stadshart.

Heffing

De uitvoeringsovereenkomst regelt dat de gemeente Lelystad via een heffing gelden int en uitkeert aan de Stichting Ondernemersfonds. Begin 2018 is voor het instellen van een ondernemersfonds met succes een draagvlakmeting uitgevoerd onder de ondernemers in het Stadshart. Om de financiering van het ondernemersfonds te regelen hebben de ondernemers de gemeente Lelystad gevraagd mee te werken aan het invoeren van een collectieve heffing: een reclamebelasting. De gemeente faciliteert hierbij de ondernemers. Wat er gedaan wordt met het geïnde geld en de hoogte van het bedrag is aan de ondernemers zelf. Hiervoor schrijven de ondernemers een plan van aanpak.

Aantrekkelijkheid vergroten

Op 16 januari 2018 is door de gemeenteraad van Lelystad de ‘Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2018’ vastgesteld. De Stichting Ondernemersfonds Lelystad Centrum (SOLC) treedt op als de in de verordening aangewezen Stichting om het geld te beheren. De ondernemers binnen het Stadshart maken gezamenlijk afspraken over invulling, organisatie en uitvoering van de activiteiten. Partijen hebben als doel om gezamenlijk de aantrekkelijkheid van het Stadshart te vergroten om zo het economisch functioneren en de leefbaarheid van het stadshart te versterken.

Kennismakingsbijeenkomst

Op dinsdag 17 juli 2018 organiseerde het bestuur van de Stichting Ondernemersfonds voor de ondernemers in het Stadshart een kennismakingsbijeenkomst.