Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Onderhoudswerkzaamheden omgeving De Meent

Geplaatst: 11-7-2018

Vanaf maandag 16 juli 2018 t/m december 2018 wordt onderhoud uitgevoerd aan het gebied rondom De Meent. In juli 2018 vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats, waarna in augustus wordt gestart met de uitvoering. Om het werk goed uit te kunnen voeren, wordt er vanaf 20 augustus 2018 een tijdelijke parkeerzone ingesteld in dit gebied. In deze blauwe zone mag er maximaal 2.5 uur aaneengesloten geparkeerd worden, met gebruik van een parkeerschijf. De parkeerzone geldt van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Bezoekers die langer willen parkeren, dienen gebruik te maken van andere parkeermogelijkheden in het Stadshart.

Blauwe zone

Met ingang van maandag 20 augustus 2018 treedt de tijdelijke parkeerzone in werking. Tijdens de uitvoering van het werk blijven altijd 200 parkeerplaatsen beschikbaar. De locatie van de beschikbare parkeerplaatsen varieert, omdat deze afhankelijk is van de fasering van het werk. Ook blijven er altijd drie gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar. Voor meer informatie kijk op de pagina van groot onderhoud De Meent.

Langer parkeren?

In de blauwe zone mag maximaal 2,5 uur geparkeerd worden. Bezoekers die langer willen parkeren, dienen gebruik te maken van andere (betaalde) parkeermogelijkheden. Een aantrekkelijk alternatief voor betaald parkeren is een parkeerabonnement of een parkeerbundel. Hiermee kan voordelig geparkeerd worden in een parkeergarage in het Stadshart. Meer informatie over de verschillende parkeerlocaties of over de mogelijkheden van betaald parkeren, zie www.lelystad.nl/parkeren.

Planning

Als het werk volgens planning verloopt, dan zijn de werkzaamheden voor het einde van het jaar afgerond. De openbare ruimte ziet er dan weer netjes uit en rondom De Meent zijn meer parkeermogelijkheden dan voorheen. De blauwe zone wordt opgeheven en bezoekers kunnen weer gratis parkeren, ook langer dan 2,5 uur.