Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Onderhoudswerkzaamheden Houtribweg

Geplaatst: 25-7-2018

De Houtribweg in Lelystad is toe aan groot onderhoud. Dit onderhoud wordt uitgevoerd vanaf 10 september tot en met 5 oktober 2018. De Houtribweg wordt tussen de rotonde Houtribdreef en de kruising Visarenddreef tijdens deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt de Houtribweg opnieuw geasfalteerd tussen de rotonde Houtribdreef en de kruising Visarenddreef. Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, wordt de Houtribweg enkele weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de uitvoering van het werk blijft de bus gebruik maken van de weg en is de bushalte bereikbaar. De ontsluitingsweg van Galjoen blijft toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dit geldt ook tennisvereniging ITL. Als de uitvoering volgens planning verloopt en het weer meezit, dan zijn alle onderhoudswerkzaamheden half oktober 2018 afgerond.

Omleiding

Door de afsluiting van de Houtribweg kan de aannemer goed en veilig werken en wordt de uitvoeringsperiode aanzienlijk verkort. Het doorgaande verkeer dient tijdens de uitvoering van het werk een alternatieve route te kiezen om de bestemming te bereiken. Langs de weg worden borden geplaatst met de omleidingsroute. Deze route gaat via de Visarenddreef, Westerdreef, Houtribdreef en vice versa.

Fietsverkeer

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de uitvoering van het werk gebruikmaken van het vrijliggende fietspad. Het kan zijn dat ze af moeten stappen door werkzaamheden aan de wijkontsluitingsweg Galjoen en de in-/uitrit naar tennisvereniging ITL.