Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lancering filmpje zwerfvuilvrij maken van Zuiderzeewijk

Geplaatst: 10-7-2018

Enkele enthousiaste bewoners uit de Zuiderzeewijk ruimen regelmatig zwerfafval op in hun wijk. Dit doen zij al geruime tijd, samen met Centrada, Welzijn Lelystad, de Kluswinkel en gemeente. Omdat dit een prachtig voorbeeld is van Mensen Maken de Buurt, is hier een filmpje van gemaakt. Het filmpje volgt op de succesvolle reeks over het werk van de ideeënmakelaar en de bewonersconsulent in Lelystad. Met een druk op de knop heeft wethouder Nelly den Os het eerste filmpje gelanceerd over de rol van de zwerfafvalcoördinator in Mensen Maken de Buurt.

Mooi en schoon

Wethouder Nelly den Os: “Een mooi en schoon Lelystad begint voor de deur. Ik vind het daarom fantastisch dat ik het eerste filmpje over zwerfafvalruimen mag lanceren. Ook in andere wijken in Lelystad zijn zwerfvuilopruimers actief en zorgen bewoners samen met de zwerfafvalcoördinator voor een nette, opgeruimde buurt. Vier of zes handen werken sneller dan twee. En het is nog veel gezelliger ook!”

Schoonmaakacties

In veel wijken zijn er mensen die zich inzetten voor een mooie schone leefomgeving, meestal ondersteund door de zwerfafvalcoördinator. Hij denkt met bewoners mee en voorziet ze van materialen om het opruimen van zwerfafval makkelijker te maken. Naast het ondersteunen van initiatieven van bewoners, organiseert de zwerfafvalcoördinator acties met scholen, waarbij nadruk wordt gelegd op het belang van recyclen. Hierdoor zien en leren kinderen dat afval eigenlijk geen afval is, maar een grondstof voor een ander product.

Filmpjes

Naast initiatieven om zwerfafval op te ruimen, komen er ook andere ideeën bij de gemeente binnen om de openbare ruimte te verfraaien. De komende periode worden filmpjes van mooie initiatieven online gezet. Het doel hiervan is om nog meer mensen in Lelystad te inspireren met wat mensen samen kunnen doen om de stad vooruit te helpen. Kijk voor deze filmpjes op:

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren.

Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via nummer 14 0320. Ook kan het idee ingediend worden op de pagina van mensen maken de buurt. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.