Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Giant zet nieuw distributiecentrum op in Lelystad

Geplaatst: 2-7-2018

Giant gaat zijn bedrijf in Lelystad uitbreiden met een nieuw distributiecentrum. Het distributiecentrum wordt gebouwd op Lelystad Airport Businesspark (voormalig Larserpoort) naast de huidige locatie op de vrijliggende kavel van 22.000 m2. Dit distributiecentrum zal de komende drie jaar naar verwachting ongeveer 100 banen creëren.

E-bikes

Giant gaat 13,5 miljoen euro investeren om in Lelystad een nieuw distributiecentrum op te zetten. Dit zal de bestaande Nederlandse productiefaciliteit van Giant versterken door distributie, opslag en aftersales-services te bieden aan de pan-Europese markten. Daarnaast wordt het distributiecentrum speciaal geschikt voor het ondersteunen van de snelgroeiende vraag naar E-bikes. Het distributiecentrum zal de komende drie jaar naar verwachting ongeveer 100 banen creëren. Dit geeft de betrokkenheid van Giant bij de Europese markt weer. Deze speelt een hoofdrol in de globale strategie van Giant.

Meer dan dertig jaar

"Giant is al meer dan 30 jaar actief in Nederland," zegt Bonnie Tu, voorzitter van de Giant Group. "In 1986 besloot Giant ons eigen merk op de globale markt te brengen en dit pad van internationalisering startte vanuit Nederland. Nederland werd vanwege zijn geografische locatie als het Europese hoofdkantoor van Giant gekozen, evenals vanwege zijn goed ontwikkelde transportnetwerk en infrastructuur. Het belangrijkste punt is, dat het merendeel van de Nederlanders meertalig is en weet hoe zaken te doen. Dankzij deze criteria werd de uitbreiding van Giant binnen de andere Europese markten mogelijk."

Verheugd

Dennis Bierman, directeur van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in Taiwan geeft aan: "We zijn zeer verheugd dat ‘s werelds toonaangevende merk van hoge kwaliteit fietsen en fietsuitrustingen haar activiteiten in Lelystad gaat uitbreiden. Hiermee versterkt Giant de belangrijkste activiteiten in Europa en de langdurige relatie met Nederland. De NFIA heeft samen met partnerorganisaties Ontwikkelings Maatschappij Flevoland (OMFL), de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland in de afgelopen jaren Giant bijgestaan en geassisteerd bij deze uitbreiding en kijken er naar uit dit voort te zetten, want we zien Giant uiteraard graag nog vele jaren succesvol opereren en verder groeien in Lelystad."

Lelystad

Momenteel verkoopt Giant jaarlijks meer dan 400.000 fietsen in Europa, inclusief de traditionele fietsen alsook E-bikes. In 1996 investeerde Giant 30 miljoen NLG om zijn eerste Europese productiefaciliteit in Lelystad op te zetten, ook wel bekend als Giant Europe Manufacturing B.V. Vandaag de dag voert Giant nog drie anderen bedrijven in Lelystad, inclusief Gaiwin B.V., Giant Europe B.V. en Giant Benelux B.V.. West-Europa is de kernmarkt voor performancefietsen en dankzij de opzet van dit nieuwe distributiecentrum kan Giant zijn servicecapaciteiten verbeteren via het integreren van de moderne logistieke netwerken en lokale Giant-handelsnetwerken die allemaal toegewijd zijn aan de Europese consumenten.