Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Raadpleeg de afvalkalender of afval-app rond de feestdagen

Geplaatst: 20-12-2018

HVC leegt geen minicontainers op Eerste en Tweede Kerstdag (dinsdag 25 en woensdag 26 december) en Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari). Het kan zijn dat rond de feestdagen de minicontainers op een andere dag en/of tijdstip dan gebruikelijk worden geleegd, ook als de vaste ophaaldag niet op een feestdag valt. Inwoners kunnen het beste de online afvalkalender of de afval-app van HVC raadplegen om te zien wanneer de minicontainers worden geleegd. De gratis afval-app van HVC is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).

Ondergrondse containers

Ondergrondse containers kunnen door de feestdagen eerder vol zitten. Inwoners wordt gevraagd geen zakken naast de containers te plaatsen, maar een andere container in de buurt te proberen. Zakken met afval naast de containers veroorzaken overlast en zwerfafval. Bovendien kan HVC de ondergrondse containers dan niet goed optillen om te legen.

Afvalbrengstation

Op Eerste en Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het afvalbrengstation gesloten. Tussen Kerst en Oud & Nieuw (van 27 tot en met 31 december 2018) en vanaf 2 januari 2019 kunnen inwoners tijdens de vaste openingstijden terecht op het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40c.

Vragen

Inwoners die vragen hebben over de afvalinzameling tijdens de feestdagen kunnen contact opnemen met de klantenservice van HVC via telefoonnummer 0800-0700 of via email klantenservice@hvcgroep.nl.