Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwe sfeerverlichting Stadshart in gebruik genomen

Geplaatst: 3-12-2018

Op vrijdag 30 november heeft wethouder Janneke Sparreboom samen met voorzitter Gerard van der Meulen van de ondernemersvereniging Hart van Lelystad (HVL) de nieuwe sfeerverlichting in het Stadshart ontstoken. Een mooi startsein voor het ingaan van de feestmaand.

Stadshart bouwt

De oude verlichting was aan vervanging toe. Afgelopen weken is hard gewerkt aan het installeren en ophangen van de nieuwe sfeerverlichting in het Stadshart. Wethouder Janneke Sparreboom: “Deze nieuwe sfeerverlichting sluit aan bij het hartverwarmende beeld dat het Stadshart steeds meer gaat uitstralen. We zijn onlangs gestart met de herinrichting van De Promesse waarbij we bewust kiezen voor kwaliteit. Dat is al te zien in de nieuwe zitelementen en straks ook bij de nog aan te leggen fonteintjes en de nieuwe beplanting. Na 5 december plaatsen we samen met ondernemers kerstbomen in het Stadshart. Dat maakt het Stadshart gezellig en sfeervol tijdens de feestmaand en de activiteiten van Lelystad geeft licht.”

Verlichting blijft langer hangen

Het bedrijf Decoration Light is de partij die de verlichting heeft ontworpen en opgehangen. Het ontwerp van de sfeerverlichting is geïnspireerd op de cirkel in het logo van gemeente Lelystad. Dit beeldmerk is vertaald naar een serie ornamenten van ijswitte LED-cirkel gecombineerd met golvende lijnen in warmwit LED-licht. Zo ontstaat een lint van licht dat als het ware de route in het Stadshart aangeeft. Er komt nog een bijzonder lichtelement in de Kroonpassage. Het in gebruik nemen van de nieuwe sfeerverlichting sluit  mooi aan bij Lelystad geeft licht, met activiteiten als het Kerstevent en de Lichtjesparade op 16 december. De sfeerverlichting is niet alleen in gebruik in december, maar geeft ook de komende wintermaanden een gezellige, warme en gastvrije uitstraling.