Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gewijzigde afvalinzameling rond de jaarwisseling

Geplaatst: 27-12-2018

HVC leegt geen minicontainers op Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari). Het kan zijn dat de minicontainers op een andere dag en/of tijdstip dan gebruikelijk worden geleegd, ook als de vaste ophaaldag niet op Nieuwjaarsdag valt.

Inwoners kunnen het beste de online afvalkalender of de afval-app van HVC raadplegen om te zien wanneer de minicontainers worden geleegd. De gratis afval-app van HVC is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).

Verzamelcontainers voor plastic en textiel dicht

HVC sluit afvalcontainers af op maandag 31 december vanaf 12.00 uur. Dit om vuurwerkschade te voorkomen. Het gaat om de verzamelcontainers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken en de textielcontainers. Op dinsdag 1 januari 2019 worden deze containers voor 12.00 uur weer geopend.

Afvalbrengstation

Op Nieuwjaarsdag is het afvalbrengstation gesloten. Vanaf 2 januari 2019 kunnen inwoners tijdens de vaste openingstijden terecht op het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40c.

Vragen

Inwoners die vragen hebben over de afvalinzameling tijdens de feestdagen kunnen contact opnemen met de klantenservice van HVC via telefoonnummer 0800-0700 of via email klantenservice@hvcgroep.nl.