Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

De Wollewei

Geplaatst: 5-12-2018

Soms horen we dat mensen denken dat de Wollewei een project is van de gemeente. Dat is niet zo, het is een ongesubsidieerd particulier initiatief. Eind 2014 ging een lang gekoesterde wens van Freddy van Arnhem in vervulling en is De Wollewei geopend. Zolang er nog niet gebouwd wordt op deze grond, heeft de gemeente toestemming gegeven de grond te gebruiken voor De Wollewei.

Leukste plek van Warande

Inmiddels is de Wollewei een trekpleister in de hele Warande geworden. De plek is zelfs tot leukste plek van de Warande verkozen. Daar is het team van de Wollewei heel blij mee! De Wollewei is echter geen kinderboerderij waar mensen tussen de dieren kunnen lopen. Dat is onverantwoord.

Actieve vrijwilligers

Er is een vaste groep mensen die zich inzet voor de Wollewei. Rien de Kloet en John van Arnhem verzorgen de inrichting. Irene Stift maakt regelmatig mooie foto’s en Wilfried Snoek verzorgt de hoeven en scheert in de lente de vachten eraf. Martha Rispens is vanaf het begin steun en toeverlaat voor de Wollewei. Zij weet er nu zo veel vanaf dat ze de regie kon overnemen toen Freddy de verantwoordelijkheid niet meer kon dragen. Martha is nu de hoofdherder van de schapen. En verder kijkt de wijkagent dagelijks of het goed gaat op de Wollewei. De Wollewei vindt u ook op Facebook De Wollewei.