Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Contract ondertekend voor beheer en onderhoud ruiterpaden

Geplaatst: 14-12-2018

Donderdag 13 december hebben wethouder Nelly den Os en Suzanne van der Laan, namens het Paarden Platform Lelystad (PPL), de overeenkomst getekend waarin is vastgelegd hoe de gemeente en het PPL het beheer en onderhoud van de ruiterpaden hebben geregeld.

Routes weer goed begaanbaar

In de overeenkomst is opgenomen dat de gemeente het reguliere groot onderhoud voor haar rekening neemt en het PPL klein onderhoud. ‘Er is afgelopen periode veel werk verzet door vrijwilligers en de gemeente. Werk dat hard nodig was, omdat de ruiterpaden slecht begaanbaar was geworden als gevolg van het ouder en natter worden van de bossen’, aldus wethouder Nelly den Os. Na een flinke opknapbeurt zijn de routes -30 kilometer in totaal- weer goed begaanbaar.

Over het Paarden Platform Lelystad

Het Paarden Platform Lelystad (PPL) is een onafhankelijk samenwerkingsverband van recreatieve buitenruiters, menners, hippische ondernemers en rijverenigingen in Lelystad. Als belangenvertegenwoordiger van alle paardensporters zet het PPL zich actief en constructief in voor een veilig, goed onderhouden en aaneengesloten ruiter/menner routenetwerk in Lelystad.