Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Aanleg fietsoversteek Buizerdweg ter hoogte van MFA Warande

Geplaatst: 17-8-2018

Op de Buizerdweg, ter hoogte van MFA Warande (tussen de supermarkt en het Kindcentrum), wordt een fietsoversteek gerealiseerd. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, wordt de Buizerdweg tussen de Haagwinde en de Ranonkellaan afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt in een lus omgeleid via de genoemde wegen, om uiteindelijk op de Buizerdweg de route te vervolgen. Het werk start 27 augustus aanstaande en is uiterlijk 29 september 2018 afgerond. Op haal- en brengtijden van de school worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Fietsroute

Fietsverkeer kan tijdens de uitvoering van het werk gebruik maken van de huidige oversteek op de Buizerdweg. Zij fietsen over het voormalige terrein van de tijdelijke school, steken (tijdens schooltijden met behulp van verkeersregelaars) over ter hoogte van supermarkt Deen en fietsen dan over het plein naar het Kindcentrum. Door de inzet van verkeersregelaars wordt de verkeersveiligheid van de fietsers gewaarborgd op het moment dat zij zich samen met auto’s op de weg bevinden. Op dit overzichtskaartje is de locatie van de werkzaamheden en de omleidingsroute weergegeven.

Planning

Na afronding van het werk wordt de nieuwe oversteek niet meteen in gebruik genomen. Dit heeft te maken met de diverse bouwwerkzaamheden aan het nabije appartementencomplex. Als dit werk is afgerond, dan wordt de oversteek in gebruik genomen. Dit zal naar verwachting begin november 2018 zijn.