Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

3e Motiemarkt, inschrijven kan nu!

Geplaatst: 4-9-2018

Op dinsdagavond 9 oktober aanstaande organiseert de gemeenteraad de derde Motiemarkt!

Ik heb een idee!  

Heeft u een idee om Lelystad mooier, sportiever, socialer, veiliger of... te maken? Wilt u dat uw idee voor Lelystad ook echt uitgevoerd wordt? Dan is de Motiemarkt hèt moment om uw idee in te dienen en te promoten! De gemeenteraad nodigt u van harte uit om mee te doen.

Wat is de Motiemarkt?

Op deze markt kan iedereen die in Lelystad woont of werkt ideeën en plannen onder de aandacht brengen van de gemeenteraad. U werkt uw idee, samen met ons, van te voren uit. Op de markt kunt u de raadsleden overtuigen om uw idee te adopteren en als ‘motie’ in behandeling te nemen. Er wordt dan gestemd over uw idee tijdens de gemeenteraadsvergadering! Als uw idee wordt ‘aangenomen’, dan wordt uw idee ook uitgevoerd!

Wat is een Motie eigenlijk?

In een motie beschrijft u in het kort wat u wilt of vindt en waarom. Bijvoorbeeld: ‘ Ik wil een speelplek uitbreiden in onze wijk, want…. ‘ of ‘onze sportvereniging heeft een plek nodig, wij hebben een idee!’.... 'Er moeten meer activiteiten voor ouderen georganiseerd worden.....' Wij helpen u bij het opschrijven van uw wens of idee. U hoeft het dus niet alleen te doen!

Wat gebeurt er op de Motiemarkt?

Op de Motiemarkt krijgt u een bord waar uw idee kort staat omschreven. U ontvangt, als deelnemer, de bezoekers (raadsleden, geïnteresseerden, ambtenaren) en kan met hen in gesprek over uw idee. U kunt uw idee promoten en uitleggen waarom we het moeten uitvoeren. Komt uw idee in aanmerking om in te dienen bij de raadsvergadering? Of kunt u voor uw idee subsidie krijgen? Kortom, een kans om uw idee tot uitvoering te brengen en invloed uit te oefenen op wat er in uw stad gebeurt!

Hulp nodig?

Bent u niet zo handig op de digitale snelweg of heeft u nog vragen? Bel dan met onze raadsadviseur Bianca Noordman, tel. 06-81932595, zij helpt u graag verder.

Een terugblik op 2016 en 2017

Wilt u lezen hoe de Motiemarkt in 2017 en 2016 verliep? Een impressie opdoen van eerdere ideeën? Lees hier verder....