Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Augustus

Nieuwsoverzicht

Op dinsdagavond 9 oktober aanstaande organiseert de gemeenteraad de derde Motiemarkt!

Geplaatst: 4-9-2018

Vanaf maandag 27 augustus is de nieuwe gemeentegids beschikbaar. De gids, gemaakt in samenwerking met Akse Media, is op diverse punten in de stad gratis af te halen. De gemeentegids geeft informatie over de producten en diensten van gemeente Lelystad, zoals het aanvragen van paspoort, rijbewijs, uittreksel of inkomensondersteuning. Daarnaast bevat de gemeentegids informatie over sport-, muziek- en dansverenigingen, scholen, gezondheidszorg en culturele- en maatschappelijke organisaties in de gemeente. In de gids is ook de welzijn- en zorgwijzer van Stichting Welzijn Lelystad te vinden.

Geplaatst: 27-8-2018

Bets en Oudendorp Architecten hebben villa-ontwerpen gemaakt voor de Lelystadse woonwijk Warande. De woningen worden op de markt gebracht onder de naam ‘Diamond Villa’s’. Het gaat om 3 verschillende typen die zo zijn ontworpen dat ze maximaal profiteren van zon- en daglicht en de ‘schitterende’ namen Ruby, Jade en Sapphire hebben meegekregen. Voor realisering van de villa’s heeft het architectenbureau vijf bouwkavels beschikbaar(*). Daarvoor is een reserveringsovereenkomst met de gemeente Lelystad afgesloten. De villa’s gaan zaterdag 15 september in verkoop.

Geplaatst: 27-8-2018

Op vrijdag 7 september is het de Nationale Grondstoffendag. Op deze dag wordt landelijk aandacht gevraagd voor hergebruik en het opwaarderen van de reststromen. Gemeente Lelystad is aangehaakt bij het Platform Circulair Flevoland en vindt het van belang dat ondernemers ook hun steentje bijdragen aan de circulaire economie.

Geplaatst: 24-8-2018

De gemeente Lelystad heeft na een aanbestedingsprocedure opdracht gegeven tot het bouwrijp maken van het toekomstige woongebied Parkwijk, nabij het stadscentrum. Maandag 3 september 2018 begint Knipscheer Infrastructuur BV met de werkzaamheden. Het gebied wordt volledig afgesloten. Er kan niet meer worden geparkeerd; fietsers kunnen niet langer over het terrein doorsteken naar het centrum. Leerlingen van scholengemeenschap Arcus gaan via een andere ingang met hun fiets het schoolterrein op.

Geplaatst: 23-8-2018

Door wegwerkzaamheden is de kruising N302/N506 bij Enkhuizen en daarmee de hele Markerwaarddijk/Houtribdijk in het weekend van vrijdag 31 augustus 19.00 uur tot en met maandag 3 september 2018 05.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgt voor een aanzienlijke omleiding.

Geplaatst: 22-8-2018

Op de Buizerdweg, ter hoogte van MFA Warande (tussen de supermarkt en het Kindcentrum), wordt een fietsoversteek gerealiseerd. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, wordt de Buizerdweg tussen de Haagwinde en de Ranonkellaan afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt in een lus omgeleid via de genoemde wegen, om uiteindelijk op de Buizerdweg de route te vervolgen. Het werk start 27 augustus aanstaande en is uiterlijk 29 september 2018 afgerond. Op haal- en brengtijden van de school worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Geplaatst: 17-8-2018

Inwoners van Lelystad hebben de tweede nieuwsbrief over het nieuwe inzamelen ontvangen, waarin zijn worden geïnformeerd over de uitkomsten per buurt en op welke manier de afvalinzameling per buurt gaat veranderen.

Geplaatst: 16-8-2018

Ook voor de kinderen van 10 tot en met 14 jaar zit Summer’s Cool er alweer op. Ook deze periode was een daverend succes, want ook nu was er sprake van een leuke en leerzame week. De vakantieweek, voor jongens en meiden die niet op vakantie gaan, wordt jaarlijks georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad. Tijdens de afsluitende middag gaven de kinderen onder toeziend oog van wethouder John van den Heuvel een presentatie over wat zij geleerd hebben.

Geplaatst: 16-8-2018

De gemeente Lelystad wil het aantal storingen in het rioleringssysteem verminderen. Oorzaak van de verstoringen ligt veelal aan gedrag van bewoners. In wijken waar storingen vaker dan gebruikelijk voorkomen, spreekt de gemeente de bewoners daar nu actief op aan. Bewoners kunnen bewuster omgaan met afval en zo voorkomen dat bepaalde materialen in het riool terechtkomen. Het blijkt dat natte doekjes, maandverband en vet de voornaamste oorzaken zijn van de rioolverstoppingen.

Geplaatst: 10-8-2018

Op korte termijn wordt gestart met de werkzaamheden. Om het werk goed uit te kunnen voeren, wordt er vanaf 20 augustus 2018 een tijdelijke parkeerzone ingesteld in dit gebied. In deze blauwe zone mag er maximaal 2.5 uur aaneengesloten geparkeerd worden, met gebruik van een parkeerschijf. De parkeerzone geldt van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Bezoekers die langer willen parkeren, dienen gebruik te maken van andere parkeermogelijkheden in het Stadshart.

Geplaatst: 10-8-2018

De gemeente Lelystad heeft een reserveringsovereenkomst gesloten met Bets en Oudendorp Architecten uit Amsterdam voor de ontwikkeling van vrijstaande villa’s op een vijftal particuliere bouwkavels in de wijk Warande. Het gaat om de kavelnummers 96, 97, 132, 134 en 155 (zie kavelkaart Warande – Lelystad), die vooralsnog uit de kavelverkoop aan particulieren zijn genomen.

Geplaatst: 9-8-2018