Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Themamiddag Veiligheid goed bezocht

Geplaatst: 15-10-2018

Het was een gezellige drukte zaterdagmiddag 13 oktober 2018 op het Stadhuisplein. Daar vond onder andere de Themamiddag Veiligheid plaats. De themamiddag was georganiseerd door ondernemers uit het Stadshart in samenwerking met gemeente, politie, brandweer en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Met diverse activiteiten voor jong en oud werd het thema veiligheid onder de aandacht gebracht en wat inwoners zelf kunnen doen om onveiligheid te voorkomen.

Situaties ervaren

Bezoekers konden met behulp van Virtual Reality een babbeltruc- of straatroofervaring ‘meemaken’ en ‘ervaren’ hoe je uit een brandend huis kunt ontsnappen. Daarnaast kon men tips krijgen op het gebied van bijvoorbeeld inbraak- en brandpreventie, maar bijvoorbeeld ook voor het tegengaan van fietsdiefstal en het verkleinen van het risico om slachtoffer te worden van cybercrime.

Week van de veiligheid

De themamiddag was georganiseerd in het kader van de landelijke ‘Week van de veiligheid’, die jaarlijks in oktober plaatsvindt. Op maandag 8 oktober vond, eveneens in het kader van de Week van de veiligheid, in het stadhuis van Lelystad de bijeenkomst ‘Laat je er niet door overvallen’ plaats. Tijdens deze bijeenkomst voor ondernemers en medewerkers van bedrijven, stond preventie van agressie, winkeldiefstal en een overval centraal. Ook deze bijenkomst werd goed bezocht.