Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Filmpje hondenlosloopveld in Kempenaar gelanceerd

Geplaatst: 4-10-2018

Het ontwikkelen van een losloopveld voor honden in Kempenaar is een prachtig voorbeeld van Mensen Maken de Buurt.

Daarom is er een filmpje van gemaakt dat –heel toepasselijk-  op dierendag is gelanceerd. Het filmpje volgt in de succesvolle reeks over het werk van de ideeënmakelaar en de bewonersconsulent in Lelystad.

Van idee naar realisatie

Een aantal hondeneigenaren in Kempenaar miste in hun buurt een plek waar honden los mogen rennen en vrij kunnen spelen. Zij hebben contact gezocht met de bewonersconsulent van gemeente Lelystad en samen hebben zij een goede locatie voor een losloopveld gevonden (bij Kempenaar 26). Vanuit Mensen Maken de Buurt is het veld ingezaaid met gras en omheind, zodat honden veilig los kunnen lopen en met andere honden kunnen spelen. Samen met de initiatiefnemers en in het bijzijn van viervoeters, is het losloopveld in het voorjaar officieel geopend. 

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren.

Zie voor de diverse filmpjes op www.mensenmakendebuurt.nl. Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via nummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.