Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Pleegouders in het zonnetje gezet

Geplaatst: 9-11-2018

In het kader van de Week van de Pleegzorg heeft wethouder Nelly den Os woensdag 7 november 2018 een bezoek gebracht aan de heer en mevrouw Steenkamp. Carel en Clazien Steenkamp zijn al 25 jaar pleegouders en zijn om die reden, door de gemeente Lelystad en Vitree, in het zonnetje gezet.

25 kinderen opgevangen

Carel en Clazien Steenkamp hebben afgelopen 25 jaar 25 kinderen opgevangen. Ook nu woont er nog een jongen van 12 jaar bij hen. Naast het pleegouderschap werkt Clazien al jaren mee in de voorbereiding op nieuwe pleegouders. Ze deelt haar ervaringen (de positieve maar ook de moeilijke kanten) met aspirant pleegouders.

Ander thuis voor kinderen

Opgroeien doet een kind het liefst in zijn eigen omgeving. Maar soms kan dat even niet. Er is een grote groep kinderen tussen de 0 en 18 jaar die om allerlei redenen niet meer thuis kan wonen. Ze hebben voor korte of lange tijd een ander thuis nodig. Een pleeggezin kan voor deze kinderen een uitkomst bieden. Pleegouders bieden een kind de mogelijkheid om zo thuis mogelijk op te groeien in de warmte van een gezin. Dat is wat we kinderen gunnen die extra ondersteuning nodig hebben.

Tekort aan pleegouders in Lelystad

In Lelystad is een tekort aan pleegouders. Daarom moeten we de pleegouders die we hebben extra koesteren. Pleegouders die al 25 jaar pleegouders zijn, verdienen het om voor hun jarenlange inzet gewaardeerd te worden.