Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Openbare inschrijving: bouwkavels in Warande voor 'hoogste bieder'

Geplaatst: 30-5-2018

De gemeente Lelystad biedt aan geïnteresseerde marktpartijen twee bouwkavels aan in de wijk Warande. De kavels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 4.121 m2. Op deze kavels is ruimte voor ca. 20 verschillende typen woningen: vrijstaand, rijwoningen en tweekappers. In het plan moeten blijvende erfafscheidingen mee worden ontworpen. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met woensdag 27 juni 2018 de gelegenheid een bod te doen.

Kaders vastgelegd

De te realiseren woningen moeten voldoen aan de in bestemmingsplan en beeldregieplan Warande vastgelegde kaders. De gemeente gunt de ontwikkeling aan de inschrijver met het hoogste bod.

Mondriaans tuindorp

De bouwkavels waarvoor de hoogste inschrijver 1 bouwplan moet ontwikkelen, maken deel uit van een gebiedje dat het karakter van een modern tuindorp moet krijgen. Aan de ene kant ligt een brede vaart; aan de andere kant het nog aan te leggen Olmenpark. De MFA Warande met school en kinderopvang is vlakbij, evenals de supermarkt van DEEN Vastgoedwinkels.

Vrolijke en zomerse uitstraling

Het nieuwe buurtje moet een vrolijke en zomerse uitstraling krijgen, geïnspireerd op het werk van kunstschilder Piet Mondriaan. De strakke woningbouwontwerpen moeten refereren aan de rechte lijnen uit zijn schilderwerk. De straatnamen waar de woningen moeten verrijzen hebben namen gekregen als: Margriet, Kamille, Klaproos, en Gentiaan.

Openbare inschrijving

Het proces van de openbare inschrijving heeft een doorlooptijd van vier weken. Het inschrijfbiljet waarin een bod wordt gedaan op de gezamenlijke kavels moet uiterlijk 27 juni 2018 binnen zijn. Voor alle documenten zoals bestemmingsplan Warande, woonomgevingsplan, matenplan, (model)reserveringsovereenkomst, informatie over de procedure, de voorwaarden etc. kunnen marktpartijen terecht op de informatiepagina over deze openbare inschrijving.