Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lelystad actief om fietsgebruik woon-werkverkeer te stimuleren

Geplaatst: 31-5-2018

Op donderdag 31 mei hebben wethouder Ed Rentenaar en gedeputeerde Jan de Reus het event ‘Lelystad Fietst’ opgeluisterd. Het event, niet voor niets georganiseerd op de Landelijke ‘Fiets naar je werk-dag’, maakt deel uit van een breed programma om het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer te promoten, beginnend op en rond Lelystad Airport Businesspark (LAB).

Pilot

Op het event kondigden de bestuurders ook een pilot voor een deelfietsen- en deelautosysteem aan. In de pilot, gefinancierd door het ministerie van I&W, krijgen werknemers maar ook bezoekers van Lelystad Airport Businesspark en omgeving de gelegenheid gebruik te maken van 25 e-bikes en 3 elektrische auto’s. Daarvoor worden opstelplaatsen ingericht bij station Lelystad CS en op luchthaven/LAB. De precieze voorwaarden waaronder en de manier waarop (via een app) de deelfietsen en deelauto’s kunnen worden gebruikt, worden de komende maanden uitgewerkt. De proef voor dit systeem gaat begin september 2018 officieel van start.

Predikaat fietsvriendelijk bedrijf

MAC3Park kreeg tijdens fietsevent ‘Lelystad Fietst’ het predikaat ‘fietsvriendelijk bedrijf’. MAC3 Park was gastheer van het event Lelystad Fietst. Het bedrijf is zeer actief om het gebruik van de fiets onder haar medewerkers te stimuleren, onder meer door deelname aan de campagne ‘Rij2op5’. Kijk hier voor meer informatie over de fietsstimuleringscampagne.