Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Feestelijke lancering filmpje opknappen voetbalveld

Geplaatst: 30-5-2018

Scholieren van OBS De Boeier en hebben samen met vrijwilligers van ‘Een mooi Karveel, ieder zijn deel’ het voetbalveldje vlakbij de school opgeknapt. Voor Mensen Maken de Buurt is hier een filmpje van gemaakt. Het filmpje is gemaakt in navolging van de succesvolle reeks over het werk van de ideeënmakelaar in Lelystad.

Met een druk op de knop heeft wethouder John van den Heuvel woensdag 30 mei 2018 het eerste filmpje over de rol van de bewonersconsulenten in Mensen Maken de Buurt gelanceerd.

Voetbalveld

Het voetbalveld wordt zowel tijdens als buiten schooltijd veel gebruikt en kon daarom wel een opknapbeurt gebruiken. Via Mensen Maken de Buurt heeft de vrijwilligersgroep van ‘Een mooi Karveel, ieder zijn deel’ de gemeente geïnformeerd over het voetbalveld achter de school. Masja Schuurman, de bewonersconsulent in stadsdeel Noordwest voor het project Mensen Maken de Buurt, heeft hen geholpen met het realiseren van het project. Zowel de kinderen op school als de kinderen uit de buurt zijn ontzettend blij dat hun voetbalveld er weer mooi bij ligt.

Filmpjes

Een greep uit de ideeën voor de openbare ruimte die bij bewonersconsulenten terechtkomen, worden de komende periode online gezet. Het doel hiervan is om nog meer mensen in Lelystad te inspireren met wat mensen samen kunnen doen om de stad vooruit te helpen. Eerder is in dit verband een reeks filmpjes gestart over het werk van de ideeënmakelaar.

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren. Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via nummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.