Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Mei

Nieuwsoverzicht

In de week ‘SBB on tour’ van 28 mei t/m 1 juni gingen adviseurs praktijkleren van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) op bezoek bij leerbedrijven. Wethouder Elly van Wageningen ging op 31 mei mee naar enkele leerbedrijven in Lelystad. De wethouder reikte bij Triade (gehandicaptenzorg en GGZ) en Centrada Wonen (woonstichting) ieder een pluim uit. Met de pluim worden de leerbedrijven bedankt die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het opleiden in de beroepspraktijk. En de leerbedrijven kunnen vervolgens een pluim geven aan een school. Daarmee wordt de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven zichtbaar gemaakt.

Geplaatst: 1-6-2018

Deze week start de gemeente Lelystad met het cliëntervaringsonderzoek in het kader van de Jeugdhulp. In dit onderzoek wordt gebruikers van Jeugdhulp gevraagd naar hun ervaringen met het Jeugd en Gezinsteam en de ondersteuning die ze ontvangen. De gemeente Lelystad vraagt zo’n 500 jeugdigen en hun ouders naar hun ervaring.

Geplaatst: 1-6-2018

Een aantal hondeneigenaren in Kempenaar miste in hun buurt een plek waar honden los mogen rennen en vrij kunnen spelen. Zij hebben contact gezocht met de bewonersconsulent van gemeente Lelystad en samen hebben zij een goede locatie voor een losloopveld gevonden (bij Kempenaar 26). Vanuit Mensen Maken de Buurt is het veld onlangs ingezaaid met gras en omheind, zodat honden veilig los kunnen lopen en met andere honden kunnen spelen. Samen met de initiatiefnemers en in het bijzijn van viervoeters, heeft wethouder John van den Heuvel het losloopveld op woensdag 30 mei 2018 officieel geopend.

Geplaatst: 31-5-2018

Op donderdag 31 mei hebben wethouder Ed Rentenaar en gedeputeerde Jan de Reus het event ‘Lelystad Fietst’ opgeluisterd. Het event, niet voor niets georganiseerd op de Landelijke ‘Fiets naar je werk-dag’, maakt deel uit van een breed programma om het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer te promoten, beginnend op en rond Lelystad Airport Businesspark (LAB).

Geplaatst: 31-5-2018

Met warm weer verteert de inhoud van uw groene container sneller. Daardoor kan de bak gaan stinken of kruipen er maden uit. Dat is niet gevaarlijk, maar wel vies. Tijd voor 10 tips om de groene container een beetje fris te houden.

Geplaatst: 31-5-2018

Wethouder Janneke Sparreboom heeft de contracten getekend met 32 mentoren die zich gedurende anderhalf jaar gaan inzetten voor het project School’s cool. Daarmee start alweer de dertiende groep van dit mentorproject.

Geplaatst: 31-5-2018

Gedeputeerde Jop Fackeldey en duurzaamheidswethouder Elly van Wageningen hebben de Flevolandse Energieagenda ondertekend. Met deze handtekeningen gaat de samenwerking van start tussen de Flevolandse overheden, het Waterschap, woningbouwcorporaties en een groot aantal andere partijen om samen de energieopgaven in te vullen.

Geplaatst: 31-5-2018

Scholieren van OBS De Boeier en hebben samen met vrijwilligers van ‘Een mooi Karveel, ieder zijn deel’ het voetbalveldje vlakbij de school opgeknapt. Voor Mensen Maken de Buurt is hier een filmpje van gemaakt. Het filmpje is gemaakt in navolging van de succesvolle reeks over het werk van de ideeënmakelaar in Lelystad.

Geplaatst: 30-5-2018

De gemeente Lelystad biedt aan geïnteresseerde marktpartijen twee bouwkavels aan in de wijk Warande. De kavels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 4.121 m2. Op deze kavels is ruimte voor ca. 20 verschillende typen woningen: vrijstaand, rijwoningen en tweekappers. In het plan moeten blijvende erfafscheidingen mee worden ontworpen. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met woensdag 27 juni 2018 de gelegenheid een bod te doen.

Geplaatst: 30-5-2018

De dienstverlening van de Buurtbus lijn 9 verandert vanaf 28 mei 2018. Dan zal een uurdienst gereden gaan worden en wordt afscheid genomen van de huidige anderhalf uurdienst. Gedeputeerde Jop Fackeldey van de provincie Flevoland en wethouder Ed Rentenaar van de gemeente Lelystad, beiden in hun portefeuille onder anderen Verkeer en Vervoer, hebben dit feestelijke moment bijgewoond en zijn meegereden met de bus.

Geplaatst: 30-5-2018

De finales van de Grote Verkeersquiz Lelystad 2018, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vinden plaats op vrijdagmiddag 1 juni in het Agora Theater. Klaas van Kruistum – bekend van onder meer ‘Wie is de Mol’, ‘Checkpoint’ en ‘Zapp live’ – presenteert de quiz. Tijdens de finales gaan twaalf scholen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 1 juni in het Agora Theater aanwezig te zijn vanaf 12.15 uur. De halve finale start om 12.30 uur. Direct aansluitend vindt de finale plaats. Wethouder John van den Heuvel reikt om 14.15 uur de wisselbeker uit aan de winnende school.

Geplaatst: 30-5-2018

Op woensdag 23 mei reikte Entree Arbeid Lelystad het eerste Boris praktijkcertificaat uit. Winifred Adukpo kreeg de praktijkverklaring overhandigd door Joost Prins van Brood- en Banketbakkerij Prins BV en Gaatze Boersma, Talentmeester Entree Arbeid Lelystad. In Lelystad krijgen jongeren tot 27 jaar zonder startkwalificatie via Entree Arbeid de kans om toch door te kunnen groeien naar betaald werk. Ze krijgen onderwijs, begeleiding en training aangeboden en doen werkervaring op middels interne en externe stages.

Geplaatst: 29-5-2018