Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Echtpaar Bakker 70 jaar getrouwd

Geplaatst: 19-3-2018

De heer en mevrouw Bakker uit Lelystad vierden op zaterdag 17 maart 2018 hun 70-jarige huwelijk. Burgemeester Ina Adema ging bij het 70-jarige huwelijkspaar op bezoek om ze te feliciteren en een bloemstuk te overhandigen.

Zomerkermis

De heer en mevrouw Bakker groeiden allebei op in Ouderkerk aan de Amstel. Ze leerden elkaar na de Tweede Wereld oorlog kennen, toen de heer Bakker bij een bakkerij aan de slag kon en ’s morgens als broodbezorger langs de deuren ging. Zij toonde interesse voor hem en op de zomerkermis sloeg de vonk over. Op 17 maart 1948 trouwde het paar in Amstelveen. Ze kregen zeven kinderen, drie meisjes en vier jongens. De heer Bakker liet zich omscholen tot boswerker en werkte 40 jaar lang in het Amsterdamse Bos. Mevrouw Bakker had haar handen vol aan het huishouden met zeven kinderen, een moestuin, de kippen, konijnen, ganzen en een geit, een hond en een kat.

Reizen

Nadat de kinderen het huis uit waren, was er tijd om wat van de wereld te zien. Het paar maakte onder andere reizen naar voormalig Joegoslavië, Griekenland, Spanje  en Venezuela. Vijf jaar geleden gingen de heer en mevrouw Bakker in Lelystad wonen, in woonzorgcentrum Coloriet De Hoven. Mevrouw Bakker is 89 en de heer Bakker is 95 jaar.